Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“MEHMETÇİĞİMİZİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ.”

“MEHMETÇİĞİMİZİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ.”

 

Türkiye Gençlik Birliği ve Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği, dünyanın bütün gençlerini 17-23 Mart 2018 tarihlerinde, İstanbul ve Ankara’da yapacakları etkinliklerle Türkiye’de buluşturacak.

TGB İskenderun  Temsilcisi, Erdem Demirtaş, Türkiye’de gerçekleşecek Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasına etkinliğine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Demirtaş, Hatay ilinden Dünya anti-emperyalist toplantıya katılacaklarını ve Amerikan emperyalizmine karşı mücadele eden bütün yurtsever gençliği  bu toplantıya katılmaya çağırdı.

Demirtaş, açıklamasında; Savaş Hatay ili sınırlarında sürdüğünü ve Mehmetçiğin emperyalizme ve terör örgütlerine karşı bir savaşın içinde olduğunu belirterek “Mehmetçiğimiz Afrin’de, mazlum milletlerin yüreğini ferahlatacak, Türk milletinin güvenliğini sağlayacak ve bölgemize huzuru getirecek büyük bir harekât gerçekleştirmektedir. Zeytin dalı harekâtıyla Türkiye, emperyalist saldırganlığa karşı mazlum milletlerin sesi olmaktadır. 100 yıl önce olduğu gibi bugünde, Mustafa Kemal’in askerleri ile emperyalist kuvvetlere tokat atmaktadır. Türk gençliği olarak, cephede savaşan Mehmetçiğimizin sonuna kadar arkasındayız. Askerimizin gönlü ferah olsun. Cephe gerisinde bozgunculuğa geçit vermiyoruz. Cephe gerisini sağlam tutuyoruz.” İfadesini kullandı.

Demirtaş, İskenderun’da Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdiklerini ve bu mücadeleyi daha da yükselteceklerini ifade ederek şunları söyledi. “Türk gençliği olarak, üniversitelerde ve liselerde yürüttüğümüz yüzlerce çalışmayla, cephedeki Mehmetçiğimize desteklerimizi geçtiğimiz günlerde iletmiştik. En son, binlerce gencin okullarından gönderdiği asker selamlarıyla, tüm kamuoyuna ve dünyaya Türk gencinin mücadeleye hazır olduğu mesajını vermiştik. Şimdi de vites yükseltiyoruz! Mücadele hattımızı tüm dünyaya yayıyoruz. Cümle Amerikancı terör yapılanmalarına karşı dünya gençliğini Türkiye’de topluyoruz!” dedi.

 

Demirtaş, son olarak, halka bir çağırı yaparak, Mehmetçiğin, Afrin’de destan yazdığını ve halkın gençliğe destek vermesini istedi. “Bizim kazanacağımız günler geldi. İşte dünya gençliği bu şiarla toplanacak. Emperyalist saldırganlığa ve geleceksizliğe karşı güçlerini birleştirmek için toplanacak. ABD emperyalizmin bütün dünyada kaybettiği, tek kutuplu dünya düzeninin çatırdadığı, sadece tüketmeye dayalı ekonominin iflas ettiği, medeniyetin sömürgeci Batı’dan insani Asya’ya kaydığı günlerde dünya gençliği çözüm önerilerini tartışacak ve dünyanın yönetiminde söz alacak! Gençlik, dünyanın geleceğini değiştirmek için harekete geçiyor. Müjdeler olsun!

Tüm vatandaşlarımızı, Emperyalist saldırganlığa ve geleceksizliğe karşı Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasına davet ediyoruz. Bu gururu hep birlikte yaşamaya davet ediyoruz. Türkiye’mizin uluslararası mecradaki itibarını yükseltmek için kolları sıvıyoruz. Haydi Türk milleti görev başına diyoruz!” ifade etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER