Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haber"Mekanın Hafızası" ile Antakya'daki 16 Tarihi Evin Duvarına "Hafıza Panoları"

“Mekanın Hafızası” ile Antakya’daki 16 Tarihi Evin Duvarına “Hafıza Panoları”

Hatay merkezde bulunan ve Eski Antakya diye bilinen Zenginler Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu Zenginler Atölyesi, Kültür ve Sanat Derneği’nin, Avrupa Birliği destekli belgesel projesi “Mekanın Hafızası” tamamlandı. Projenin tamamlanmasının ardından 16 farklı tarihi evin duvarına “Hafıza Panoları” asıldı.

“Mekanın Hafızası” ile Antakya’daki 16 Tarihi Evin Duvarına “Hafıza Panoları”

Tarihi evler aracılığıyla Hatay’ın zengin kültürünü tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Zenginler Atölyesi Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özge Sapmaz, “Antakya’nın kültürel çoğulcu bir yapısı var. Burası Hristiyanların, Musevilerin, Ermenilerin ve Müslümanların uzun yıllardır birlikte yaşadığı bir kent. Eski Antakya evleri ve sokakları da bunu özetler nitelikte. Bu evlerin yapısı ile ilgili yapılmış çok fazla mimari çalışma olmasına rağmen, kültürel tarihi ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış. Bizler bu mahallenin bir derneği olarak o kültürü ve buranın hikayelerini biliyoruz.”

“Mekanın Hafızası” Amacı Nedir?

Ama bu hikayeler unutulup gidiyor ve bizim bu projedeki amacımız; bu hikayeleri kayıt altında tutup, Antakya’yı bu yönüyle tüm Türkiye’ye hatta Dünya’ya tanıtmak. Bunun sonucunda 16 farklı evin hikayesini anlattığımız projemiz tamamlandı. Bugün de bu 16 eve “Hafıza Panosu” dediğimiz İngilizce ve Türkçe yazılmış panoları asıyoruz. Mekanın hikayesini anlatan panolarımızın asılmasının ardından, “Mekanın Hafızası” isimli belgeselimizin de gösterimini yapacağız. Bu çalışmayı yaparken bize yardımcı olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER