Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberMekanın Hafızası projesi ile Eski Antakya Evleri belgeseli çekilecek

Mekanın Hafızası projesi ile Eski Antakya Evleri belgeseli çekilecek

 

Zenginler Atölyesi Kültür ve Sanat Derneği; “16 ayrı mekanda 16 ayrı hikaye” sloganı ile, Eski Antakya Evleri’ne yönelik kültürel tarih çalışması ve belgesel film yapımına başladı.
“Mekanın Hafızası” isimli proje, Belkıs Ev Pansiyon’da yapılan tanıtım toplantısı ile basına duyuruldu.


Mekanın Hafızası isimli projemizde;Antakya evlerinin hikayeleri derlenecek
Projenin tanıtımından önce, atölye hakkında kısa bilgilendirme yapan Özge Sapmaz, “Zenginler Atölyesi, Eski Antakya Evleri’nde bulunan, Zenginler Mahallesi’nin sakinleri olarak 2017 yılında oluşturduğumuz bir üretim birlikteliğidir. Adımızı her ne kadar mahallemizden alsak da, bizleri asıl zengin kılan; sinemadan tiyatroya, müzikten resime, yazarlıktan dijital tasarıma, farklı sanat dallarında devinip durduğumuz ve sonunda ortaya çıkardığımız üretimlerdir” şeklinde konuştu.

Eski Antakya evlerinin hikayeleri de kentimizin bu kültürel çoğulcu yapısını özetliyor
2017 yılından bu yana atölye olarak önemli çalışmalara ve üretimlere imza attıklarını belirten Sapmaz, yeni başladıkları projeyi şu ifadelerle açıkladı; “Hatay, yüzyıllardır birçok farklı etnik kimlik ve kültürden insanların bir arada yaşadığı ve bu yönüyle de barışın, kardeşliğin şehri olarak bilinen bir kenttir. Eski Antakya evlerinin hikayeleri de kentimizin bu kültürel çoğulcu yapısını özetler niteliktedir.
Bu evlere baktığınızda gördüğünüz, birlikte yaşam kültürünün hafızasıdır aslında. Tam da bu nedenle başladığımız Mekanın Hafızası isimli projemizde; eski Antakya evlerinin hikayelerini derleyip oluşturacağımız belgesel ile Zenginler Mahallesi’ndeki birlikte yaşam haritasını çıkararak, mahallemizin kültürel çoğulcu yapısını ulusal ve uluslararası alanda görünür kılarak, bu yapıyı korumayı ve geliştirmeyi amaçlıyoruz”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER