Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Meme Kanseri görülme sıklığı 100.000 kişide 38.6"

“Meme Kanseri görülme sıklığı 100.000 kişide 38.6”

Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki Antakya ve İskenderun Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri’nde, ücretsiz Kanser Tarama Programları yürütülüyor.

Hatay İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Kanser erken teşhisi ve tarama programlarının daha verimli olması, halka daha kaliteli hizmet vermek amacıyla, ilimiz Kırıkhan ilçesinde de, bu alanda mücadele etmek üzere “KETEM” açılmasının planlandığını bildirdi.
İl Müdürü Dr. TİRYAKİ, Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, Ekim ayı süresince ilimiz genelinde Meme Kanseri konusunda farkındalığı arttırmak ve bilgilendirmek amacıyla, halka yönelik eğitimler, etkinlikler ve çeşitli programlar düzenleneceğini, Antakya Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Boran Cihat KARAKUŞ’un katılımıyla “Meme Kanseri” konulu bir televizyon programı düzenleneceğini, ayrıca Kanser’le ilgili halk eğitimlerinin yıl boyunca devam edeceğini belirtti.
TİRYAKİ, Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri kapsamında da, 4 Ekim Pazar günü saat 09.00’da, Antakya Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlayıp Vali Göbeği’ndeki küçük Park’ta son bulacak bir yürüyüş düzenleneceğini bildirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER