Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayMemur Zammının Kabul Edilmediği Vurgulandı

Memur Zammının Kabul Edilmediği Vurgulandı

Birleşik Kamu Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Başkanlığı adına yapılan açıklamada, memura verilen zammın “sefalet zammı”olduğu söylendi ve kabul edilmediği vurgulandı.

Birleşik Kamu Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Başkanı Mustafa Günal imzalı açıklamada mesajlar, ana başlıklar halinde şöyle:
“Kamu Konfederasyonları Platformu olarak, kamu çalışanlarının en düşük maaşının, yoksulluk sınırı olan 26 bin 124 liraya yükseltilerek, enflasyon oranının da her ay seyyanen maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Gelir vergisi, kamu çalışanları için %15’te sabitlenmelidir. Sendika seçme özgürlüğüne darbe vuran yüzde 2 barajı derhal geri çekilmelidir. 3600 Ek Gösterge, herkesi kapsamalıdır. Memurun ikramiye hakkı artık verilmelidir.
Yedi konfederasyon olarak, tüm bu taleplerimizin karşılanması için hükümeti uyarma adına bir günlük iş bıraktık. İktidara buradan tekrar sesleniyoruz… İş bırakan, bizleri destekleyen, haksızlığa uğrayan milyonlarca kamu çalışanı, emekli, işçi, ev kadını, öğrenci ve toplumun tüm kesimlerinden aldığımız güçle, bugün karşınızdayız. Tek gücümüz, emeğimiz ve oylarımızdır.
Kamu Konfederasyonlar Platformu olarak, milyonlarca yurttaşımızın elinden aldığınız hayat standartlarını, yıllardır uğradığımız hak kayıplarını iade edene kadar ve insanlık onuruna yaraşır bir ücret artışı sağlanana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER