Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomi"Memurlar devletten alacaklıdır"

“Memurlar devletten alacaklıdır”

Memur-Sen İl Temsilciliği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman katıldı. Toplantıya Memur-Sen ilçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, kadınlar komisyonu başkanı ve komisyon üyeleri de eşlik etti.

MEMUR-SEN BİR VEFA HAREKETİDİR

Açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi İsmail Bayrakdar, Memur-Sen’in her zaman mağdurun yanında olduğunu ve haksızlığa karşı durduğunu belirtti. Bayrakdar, “Bir vefa hareketi olan ve ‘Bütün giysilerimizi yırtsak yeridir; yeter bize vefa ilçeleri’ diyen merhum Mehmet Akif İnan’ın yolundan giden teşkilat önderlerimizi hiçbir zaman unutmadık unutmayacağız. Memursen bir erdemliler hareketidir. Kışın soğuğundan, yazın sıcağından, baharın rüzgarından kendimizi koruyacağımız kendimizi yenileyeceğimiz öz be öz yerli düşüncenin ürünü olan teşkilatın adıdır” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in zor günlerde devletin ve Türkiye’nin her zaman yanında olduğunu kaydeden Bayrakdar, “Memursen sadece kendi ülkesi sınırları içinde değil kötürüm dünyada mazlumun, mağdurun, ezilenin, garibin ümidi olan gücümüz bittiğinde, moralimiz bozulduğunda tekrar şaha kaldırmak için kendimize maneviyat sözümüzdür” ifadelerini kullandı.

ZAM ORANLARI KABUL EDİLEMEZ

Konuşmasında memura yapılan zam oranlarının gerçeği yansıtmadığını ileri süren İsmail Bayrakdar, “Memur-Sen iş kollarıyla birlikte Hatay’da 17500 üyesiyle Hatay’ın en büyük en dinamik sivil tolum kuruluşu haline gelmiştir. Kamusal alan yararını bitirmiş meslek liselerine uygulanan katsayı engelinin kaldırılmasında ve özgürlüklerin genişletilmesi için çaba göstermiştir. Bu yılki toplu sözleşme süreci çalışanlar için bir hayal kırıklığıdır. Doğal gazdan elektriğe, suya benzine mazota aklınıza ne gelirse bütün temel ihtiyaç malzemelerine bu kadar zammın yapıldığı bir ortamda memurlara %4+4, %3+3 gibi oransal zamların reva görülmesi asla kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

BİZ SABİT ÜCRETLİ İNSANLARIZ

Bayrakdar, hükümetin zam oranlarına çözüm getirmesi gerektiğini belirtirken “Bizim hükümetten beklentimiz bir araya gelerek çalışanları bu konuda rahatlatacak bir yol ve yöntemin bir an önce bulunmasıdır. Memurlar, çalışanlar… 5 milyon hayatın bu işten etkilenen insanımız var. Biz sabit ücretli insanlarız. Ücretimiz çok fazla artmaz, bizlere verilen zammın bir yerlere gidip yurt dışında, otellerde, tatil köylerinde harcayacağımız bir zam değildir. Bu değirmene su gelmesini sağlayacak ülkede çarkların dönmesini sağlayacak bir zam gereklidir. Türkiye’de ekonominin canlanmasını istiyorsak memura hakkı olan zam oranını bir an önce vermemiz gerekiyor. Memura verilen paradan herkes kazanır” dedi.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

‘Memur-Sen memurları yeterince savunamadı’ şeklindeki suçlamalarına yanıt veren Bayrakdar “Sosyal taban örtüşmesi olan iktidar döneminde Memur-Sen ilki 2012 ikincisi 2019 olmak üzere iki defa masadan kalkmıştır. Bize bu eleştiriyi getirenler kendi sosyal taban olarak benzerleri olan iktidarlar döneminde masadan kalkmış mıdır?” Bundan iki yıl önce toplu görüşmelerde bize %16,5 verildiğinde biz bunu devletimiz ayakta dursun diyerek fedakarlığımızı yaptık. Bugün biz bir sendikayız ve bugün de çalışanların yanındayız” dedi. Bayrakdar konuşmasını tamamlarken “İnşallah bu süreçte memuru memur edecek bir zam oranı tekrar gündeme getirilir” cümlelerine yer verdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER