Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiMersin Belediye Meclisi Toplantısına "Prezervatif Dağıtımı" Tartışması Damga Vurdu

Mersin Belediye Meclisi Toplantısına “Prezervatif Dağıtımı” Tartışması Damga Vurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı‘nda Dünya AIDS Günü dolayısıyla Mersin Üniversitesi‘nde dağıtılan prezervatifler AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt tarafından eleştirildi.

Mersin Belediye Meclisi Toplantısına “Prezervatif Dağıtımı” Tartışması Damga Vurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Mersin Üniversitesi tarafından Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezleri (GDTM) için “İşbirliğini Geliştirme ve Danışmanlık Desteği Çalıştayı” düzenlendi ve Dünya AIDS Günü dolayısıyla üniversitede düzenlenen çalıştaya alanında uzman isimler konuşmacı olarak katıldı. AIDS ve HIV ile mücadele yöntemlerinin masaya yatırıldığı çalıştayda, ayrıca prezervatif dağıtımı gerçekleştirildi.

Mersin Belediye Başkanı Seçer’den Prezervatif Dağıtımı Açıklaması

CHP’li Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Sağlık Bakanlığı ile yürüttükleri proje kapsamında dağıtım yaptıklarını belirtti.

AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt, “Sağlık Daire Başkanlığımız sağ olsun gitti, Mersin Üniversitesi’nin içinde prezervatif dağıttı. Bu bizim toplumumuzun örf ve adetlerine uygun mudur” diye sordu.

Sağlık Daire Başkanı Dr. Hülya Atila, proje hakkında meclis üyelerine “HIV, AIDS alanında Mersin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler ve özellikle de Sağlık Bakanlığı bizimle iş birliği protokolü yaptı. Burada kullanılan tüm materyaller belediye dışında bize hibe olarak geldi.” bilgisini paylaştı.

Başkan Seçer, “Bundan sonra protokol yapmayız. Sağlık Bakanlığı gelir standı kendi kurar. Arkadaşlarımız söylenecek sözleri o zaman söyler. Bizi de kurtarın bu işten. Cahil insanlar bize her şeyi söylüyor. Ama siz meclis üyesisiniz, araştırın da gelin” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER