Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaMersin'de "Antakya sanat buluşması "

Mersin’de “Antakya sanat buluşması “

Hatay’lı depremzedelerin en yoğun göç ettiği illerin başında gelen Mersin ilinde bu yıl ilki düzenlenen Antakya Sanat Buluşması renkli görüntülere sahne oldu.

Mersin’de yaşayan çok sayıda Antakyalının katılım gösterdiği etkinliklerde konserler, sergiler, şiir dinletileri yapıldı. Antakya’nın kadim tarih ve kültürünün anıldığı çeşitli panellerle Antakya’da yaşanan depremin sonuçları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Antakyalı çok sayıda şair de özellikle deprem sonrası yaşanan acıları dizelere aktardıkları duygu dolu şiirleri paylaştı.

Antakya’nın görkemli eski halinin fotoğraflarla sergilendiği etkinlikte Mersinli sanat severler Antakya’yı yakından tanıma fırsatı buldu. Etkinliklere katılan değerli edebiyatçı ve Antakya sevdalısı Adil Okay izlenimlerini şu şekilde aktardı : “Mersin’de 1 Antakya Sanat Buluşmasında depremde kaybettiğimiz canları andık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu buluşmada Antakyalı hemşehrilerimle kucaklaşmak iyi geldi. Sohbet, şiir ve müzik moral verdi. Söz yüzü Derneği’nden sevgili Jana ile Figen benim ve babamın şiirini okuyup güzel bir sürpriz yaptılar. Onlara da ayrıca “şükran” diyorum. Süleyman Okay şiirinde Antakya Kapıları adlı sergimizi de açtık. Yeniden buluşmak dileğiyle.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER