Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMERYEM ANA BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

MERYEM ANA BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI


Yüzyıllardır Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kardeşliğin, sevginin, hoşgörü ve dayanışmanın birlikte yoğrulduğu Hatay’da, Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı’da ‘Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana Bayramı)’ coşkuyla Kutlandı.
Her yıl Ağustos ayının ikinci haftası kutlanan ve “Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi” olarak kabul edilen ‘Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana Bayramı)’ Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’ın katılımı ve Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan’ın yönettiği ayin ile ‘Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nde düzenlenen ayin aile gerçekleştirildi.
“3 gün 3 gece kutlama”
Tüm Ermeni ve Hıristiyan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar için bir gün önceden köy meydanında toplanan Ermeni cemaati, davul zurna ve org eşliğinde çalınan müziklerle geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler.
Sabaha kadar süren şenliklerde kesilen kurbanlar, Hatay’da bulunan 7 Ermeni Köyü’nü temsilen kilise bahçesinde 7 kazanda pişirildi.
“Sabah ayinine yoğun ilgi”
Sabah ‘Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nde düzenlenen ayinde ilahiler okundu ve dualar edildi. Ayin sonunda bağ bozumunu yapan cemaat, üzümlerini kilise bahçesine getirdi ve tüm yılın bereketi için dualar edildi. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçeleri başta olmak üzere yurtdışından da ayine katılmak için gelen cemaate, kazanlarda pişen Hırise ve bağ bozumu yapılan üzümler ikram edildi. Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ayin sırasında verdiği vaazda, kutlanan bayramın anlam ve önemine değindi.
Ayin kilise bahçesinde bağbozumu üzüm ve hiriselerin kutsanıp cemaate dağıtılması ile son buldu.
“Adınla büyü Antreas bebek”
Türkiye’nin tek Ermeni Köyü Vakıflı’da hafta sonu kutlanan ‘SurpAsdvadzadzin (Meryem Ana Bayramı)’na katılan Hristiyan cemaati, bayram günü iki ayrı ayinde dua etme fırsatı yakaladı.
Her yıl Ağustos ayının ikinci haftasında kutlanan Meryem Ana Yortusu Bayramı’nda Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder AvedisTabaşyan, bayram ayininin yanısıra kendi yeğeni Antreas Tabaş’ın ‘Kırk Ayini’ni kilisede okuduğu dua ile gerçekleştirdi.
‘Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nde düzenlenen ayinde Peder AvedisTabaşyan’a Haysurp Mağakia Bezkizyan eşlik etti.
Çocukları Antreas Tabaş’ın ‘Kırk Ayini’nin böyle güzel bir bayrama denk gelmesinden mutluluk duyduklarını dile getiren Yusuf-Meri Tabaş çifti, mutluluklarını aileleri ve bayrama katılan Hırıstiyan Cemaati ile paylaşırken, duygu dolu anlar yaşadı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER