Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağMeryem Ana Bayramı Kutlandı

Meryem Ana Bayramı Kutlandı

 

Vakıflı’da ‘Meryem Ana Yortusu’ kutlandı Üzümler kutsandı hırisiler pişti, eller barış için birleşti Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı köyünde, “Meryem Ana Yortusu” düzenlenen ayinle kutlandı.

 

6 Şubat depreminin kiliseler üzerinde bıraktığı tahribatın ardından Vakıflı Meryem Ana Kilisesi Salonu’nda yapılan bayram ayini Türkiye Ermenileri 85.’inci Patriği Sahak II’nin katılımıyla gerçekleşti.

Cumartesi Günü kilise girişinde bereketi temsilen ekmek, su ve tuzu kutsayan Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak II, deprem de hayatını kaybedenler için de dua etti. Aynı günün akşamı geleneksel olarak yedi Ermeni köyünü simgeleyen yedi kazanda pişirilen Hırisilerin ateşi Sahak II ve Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi ve Anadolu Ermeni Cemaatleri Gözetmeni Avedis Tabaşyan tarafından dualarla yakıldı.

Pazar sabahı kilise salonunda yapılan ve Türkiye Ermenileri 85.’inci Patriği Sahak II’nin katıldığı Surp Badarak ayinini Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi ve Anadolu Ermeni Cemaatleri Gözetmeni Avedis Tabaşyan yönetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER