Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay“Mesele memleket, karar net”

“Mesele memleket, karar net”

Antakya Ticaret Sanayi Odası eski başkanı  Hikmet Çinçin bugün Cumhuriyet Halk Partisi Hatay il koordinasyon merkezinde CHP il başkanı Hakan Tiryaki’nin de yer aldığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Mesele memleket, karar net” Sloganı ile Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday adaylığını açıklayan Çinçin, bugünün Kendisi için bir dönüm noktası olduğunu ve bugüne kadar hiçbir siyasi organizasyonda bulunmadığını belirterek siyasi yoluna Cumhuriyet Halk Partisi ile devam edeceğini açıklayarak “Aday adaylığımı Cumhuriyet Halk Partisi’nden açıklıyorum. Siyasette süre çok belli olmaz Ama siyasi görevimi de kesinlikle CHP’de sonlandıracağımı bilmenizi isterim ” Dedi.

 

Kısa süre önce yapılan genel kurul sonucu Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı değiştiğini dolayısıyla burada bir değişim mesajının verildiğinin altını çizen Çinçin, Hatay için de bir değişim vakti olduğunu vurguladı. Chp’deki değişim rüzgarından etkilenerek adaylığını koyduğunu belirten ve aday adaylığı için diğer siyasi partilerle görüşüp aday adaylığı sürecini konuştu.

Çinçin “Özgür Özel genel başkanlığındaki değişim rüzgarından çok etkilendim. Bu yüzden bende bir değişim isteyerek büyükşehire aday adaylığını açıkladım” Şeklinde konuştu.

Yeni bir ismin şehirde bir heyecan yarattığını gözlemlediğini aktaran Çinçin bunun yetip yetmeyeceğini ilerideki günler davranışlarının göstereceğini ifade etti.

Deprem günü sabah 6.00’dan itibaren arama kurtarma çalışmaları fiilen katıldığını ve o  günden Temmuz ayına kadar da kesintisiz olarak Hatay’ı terk etmeyerek burada bir mücadele verdiğini de söyleyen Çinçin, Hatay’a ilk 4 gün yardım gelemediğini belirtti ve bunun sonuçlarının üzülerek vahim olduğunu aktardı. Bu süreçte yeniden ayağa kalmak ve Hatay’ı ayağa kalkındırmak için aday adaylığını koyduğunu anlatan Hikmet Çinçin, “eğer adaylığım kesinleşirse ve milletin takdiri ile belediye başkanlığını kazanırsam bu şehri bütün halkımızla birlikte yönetmeyi istiyorum” dedi. –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER