Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayMeslek Öğreniyorlar, İş Kuruyorlar...

Meslek Öğreniyorlar, İş Kuruyorlar…

İŞKUR aracılığıyla bulduğu işten kazandığı parayı kendisine sermaye yaparak, kendisine “Evim Cafe” adını verdiği bir işletme açan Semiha Arslanoğlu: “Üniversite mezunu gençler, mutlaka İŞKUR’la irtibata geçmeli. Bir kez gidip ‘iş bulamadım’ diye pes etmesinler.”
Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, ilimizin tüm ilçelerinde içerisinde meslek edindirme kursları açarak, vatandaşların meslek sahibi olmasına destek olmak istiyor. Son olarak, Altınözü ilçesinde El Nakışçısı ile Yöresel Kilim Dokuyucusu ve Aşçılık (Yöresel Mutfak) alanlarında kurslar düzenlenirken, bu kurslar, ilçe halkı tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel ve yanındaki heyet, açılan kursları ziyaret etti, kurslar hakkında bilgi alarak ürünleri inceledi. İl Müdürü Yüksel, “İŞKUR olarak, meslek edindirme eğitimleri ve işgücüne kazandırmak konusunda, dün gibi, bugün de azami gayretle vatandaşımızın yanındayız” dedi.
ÖNCE İŞİ, SONRA İŞYERİ OLDU…
Hatay’ın Altınözü ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki Semiha Arslanoğlu, İŞKUR’a müracaat ederek, Toplum Yararına Program kapsamında (TYP), Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir ilkokulda temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladı.
Etrafındaki insanlara yaptığı yemekleri ikram ederek beğeni kazanan ve teşvik edilen Semiha Arslanoğlu, İŞKUR aracılığıyla bulduğu işten kazandığı parayı kendisine sermaye yaparak, kendisine “Evim Cafe” adını verdiği bir işletme açtı.
PES ETMESİNLER
Semiha Arslanoğlu, İŞKUR ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:
“İŞKUR sayesinde sigortam yattı, düzenli maaş aldım. Evde oturmaktansa, çalışmamı sağladı. Üniversite mezunu gençler mutlaka İŞKUR’la irtibata geçmeli. Bir kez gidip, ‘iş bulamadım’ diye pes etmesinler. İŞKUR’un işgücüne katkısı çok büyük.”
Semiha Arslanoğlu, işletmesinde, biri usta ve ikisi servis personeli olmak üzere, 3 kişiyi istihdam ederek iş hayatına devam ediyor.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER