Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberMesleki Eğitimde Her Okula Bir Fonksiyon Verilecek

Mesleki Eğitimde Her Okula Bir Fonksiyon Verilecek

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, mesleki eğitime ilişkin açıklamada bulundu. Karahan, bu yıl mesleki eğitimde her okula bir fonksiyon vereceklerini dile getirdi.

Yenilenebilir enerji bölümü açılan Antakya Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne vizyon koyduklarını ifade eden Karahan, okulun kendi elektriğini üreteceğini daha sonra diğer okullara ve kamu kurumlarına bunu yayacaklarını belirtti.

Ülkedeki petrol sıkıntısına dikkat çeken, “Maalesef petrolümüz yok ama 12 ay güneşimiz var. Bunu başarabilirsek ülkemize büyük bir katkı sağlarız” sözlerini kaydetti.

Antakya’da Bilim Fuarı Açıldı

4006 TUBİTAK Bilim Fuarı, TUBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile pilot okullarda oluşturuldu. Fuar, Antakya Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açıldı.

Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, okul yönetimi çok sayıda öğrenci ve davetli fuarın açılışına iştirak ederken, okulun öğrencileri ve öğretmenlerinin ortaklaşa çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılan projeler fuarda boy gösterdi.

Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER