Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberMevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Hatay dahil 16 İl’de uygulanacak

Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Hatay dahil 16 İl’de uygulanacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, 16 İl’de 12 bin çocuğu kapsayacak ‘Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi‘ Projesi ile beraber, çocukların tarımda çalıştırılmalarının önüne geçmeyi ve eğitime yönlendirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, proje, çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda bugüne kadar yürütülen en kapsamlı girişimlerden biri olma özelliği taşıyor. 16 İl’de 12 bin çocuğa yerinde eğitim, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti yanı sıra eğitim, gıda ve kıyafet gibi destekler verilecek. Proje sayesinde; çalışan çocuklara, ailelere, işverenlere, okul yöneticilerine, öğretmenlere, muhtarlara ve tarım aracılarına ulaşılacak. Çocukların, tarımda çalıştırılmalarının önüne geçilerek, eğitime yönlendirilmesi sağlanacak.
40 AY SÜRECEK
29,7 Milyon Euro’luk bütçeye sahip olan proje, yaklaşık 40 ay sürecek. Proje, mevsimlik tarımda en çok göç alan ve göç veren şehirler olan; Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Mersin, Hatay, İzmir, Manisa, Ankara, Eskişehir, Konya, Malatya, Ordu, Bursa ve Düzce illerinde uygulanacak.
Bu kapsamda, mevsimlik tarımda çalışan veya çalışma riski olan çocukların aile bireylerine de destek verilecek. Ayrıca tarım aracılarına, işverenlere ve köy muhtarlarına da mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin olumsuz yönleri ve ilgili mevzuat ile ilgili eğitimlerinin verilmesi sağlanacak. İlgili tüm taraflarla, koordinasyon ve işbirliği içerisinde, mevsimlik tarımda çalışan aileler ve çocuklarına yönelik, ulaşımdan barınmaya ve eğitimden sağlığa kadar, yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına hizmetler sunulacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER