Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar;

MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar;

Hakettiği Yatırımları Alamayan İskenderun’un Tek Çaresi İl Olması!
MHP İskenderun Belediyesi Meclis Grubu’nun son bir yıllık çalışmalarını değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar, önergeleri ışığında her yatırıma katkı sunduklarını, israfı önlemek için her çalışmayı hassasiyetle incelediklerini aktardı. Yazar, “Aslantaş Suyu’nu İskenderun’a verecek olan Arıtma Tesisinin devir işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. İskenderun’un İl olması için yapılacak lobi çalışmalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Sinek ve haşereyle mücadeleye hemen başlanmalı, İskenderun’un gerek Ankara gerek büyükşehir bağlamında hak ettiği yatırımları ve hizmetleri alması için İskenderun’un tüm bileşenleri ile bir güç birliği oluşturmasına ihtiyaç vardır” dedi. Yazar, meclis oturumundan örnekler vererek şu değerlendirmeyi yaptı;
“Nisan 2016 tarihli oturumda MHP grubunun önergesi olan “Elektronik Oylama Sisteminin kurulması ve kullanılması ile ilgili” önergemiz olumlu karşılanmış ve oybirliği ile kabul edilmiştir. 3 Ekim2016 tarihli oturumda da kullanılmaya başlanmıştır 1 Haziran 2016 tarihli oturumda ise belediyemiz mülkiyetinde bulunan 16 adet ticari işletmelerin (İsk.Bld.Kapalı Spor Salonu, Sahil spor kompleksi, Rauf Denktaş spor kompleksi, 1 ve 4 nolu sosyal tesisler, çok katlı otopark ve balıkçı dükkanları, Down Cafe, Karayılan, Sarıseki, Denizciler’de bulunan belediyenin salonları) tüm hisselerinin İsk. İMAR’a devri için başkana yetki verilmesi gündeme gelmiş konu hakkında uzun tartışmalar ve konuşmalar sonucu oylamaya geçilmiş ve büyük bir çoğunluk ile bu madde RET edilmiştir. Başkan çok istemesine rağmen bu yetkiyi alamamıştır. Yine bu oturumda MHP grubunun önergesi ile gerçekleşen NOBEL Kimya ödüllü Türk Bilim Adamımız olan Prof.Dr. Aziz Sancar isminin Victoria pastanesi yanındaki park alanına verilmesine yönelik Hatay Büyükşehir Meclisinde alınan karar için teşekkürlerimizi sunduk.”
‘HBB’de Proje Çok, Ama İskenderun’a Gelince Yok’
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet çalışmalarına da değinen MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar, “2016 yılı içinde 13 adet köprü yapılmış İskenderun’da yok. Çok amaçlı salonlar yapılmış, İskenderun yok. Spor tesisleri yapılmış İskenderun yok. Prestij caddeleri projeleri yapılmış İskenderun yok. 2016 yılı içinde HBB Gençlik ve Spor kulübüne 1 milyon 500 bin TL üzerinde nakdi yardım yapmış, İskenderun’daki spor kulüplerine yardım yok. Otopark işletme gelirlerinden 9 milyon gelir hedefi varken tahsilat 708 bin TL olmuş? İskenderun dahil bir-iki ilçe dışında otopark uygulaması yapılmıyor! HBB’de 590 memur, 461 işçi, 63 sözleşmeli, 3374 taşeron personel çalışmaktadır. Okul ve İbadethaneler için yaptığı tamir- tadilat-boya işleri takdir görmüş yalnız bu hizmetler esnasında beklentiler yüksek tutulmuş öncelik sırası ile tespit edilen ve söz verilen bazı yerler es geçilmiş ve mağduriyetler yaratılmıştır” örneklerini verdi. Yazar, HATSU’nun 2016 faaliyet ve denetim raporlarının özetlerini paylaşarak, Hatay geneli toplam abone sayısı 566.000 (Antakya 137.548 ,İskenderun 95.242 abone), 2016 yılında 188 milyon 963 bin TL toplam bedelli 27 proje var, İskenderun yok. HATSU’da 173 memur, 205 işçi, 32 sözleşmeli, 1690 taşeron olmak üzere toplamda 2100 personel çalışıyor. HATSU 2015 mali yılı gelir bütçesini kullanmaya devam etmiş” diye konuştu.

‘İskenderun İl Olmalı’
Yazar son olarak, “Aslantaş Suyu’nu İskenderun’a verecek olan Arıtma Tesisinin devir işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. İskenderun’un İl olması için yapılacak lobi çalışmalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Sinek ve haşereyle mücadeleye hemen başlanmalı, İskenderun’un gerek Ankara gerek büyükşehir bağlamında hak ettiği yatırımları ve hizmetleri alması için İskenderun’un tüm bileşenleri ile bir güç birliği oluşturmasına ihtiyaç vardır” diyerek sözlerini tamamladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER