Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberMHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de yaptığı konuşmada tartışılabilecek sözleri

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de yaptığı konuşmada tartışılabilecek sözleri

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de yaptığı konuşmasında, İskenderun Demir Çelik Fabrikalarına mühendis alımında DTÜ ya da İTÜ mezunu olma tercihini eleştirdi. MHP’li Vekil’e göre, İsdemir, yanı başındaki İskenderun Teknik Üniversitesi mezunlarını işe almalı.
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de yaptığı konuşmasında, bölgenin en büyük entegre demir ve çelik fabrikası olan İSDEMİR’i işe alımlarda izlediği politika nedeniyle eleştirerek, İSDEMİR’in üzerine kurulu olduğu İskenderun’un, başta Karayılan, Azganlık, Sarıseki, Denizciler ve Bekbele Mahallelerinde oturan gençler başta olmak üzere, Hatay’ın tüm gençlerine pozitif ayırımcılık yapmasını istedi.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de yaptığı konuşmada tartışılabilecek sözleri

İSDEMİR’in her türlü çevresel problemlerinden ilk etkilenen, fabrika bacalarından çıkan dumanı ilk soluyan çevre sakinleri başta olmak üzere, Hataylı gençlere öncelik verilmesini isteyen Milletvekili Kaşıkçı, vatandaşların İSDEMİR’i sevdiklerini ve böyle bir beklenti içinde olduklarını aktardı.

“İSDEMİR’in bu tavrını anlamakta zorlanıyoruz’

İSDEMİR’in istihdam politikalarında uyguladığı kriterlere yönelik eleştirilerine devam eden MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “İşe alımlarda istenilen kriterlere bakınca, ‘NASA’ya mı alım yapılıyor?’ diye insanlar düşünmeden edemiyor ve özellikle mühendis alımlarında; İSDEMİR’in ODTÜ ve İTÜ mezunu olmak şartı aradığını ve TOFEL puanı istediğini kaydederek, “Hemen yanı başında 12 farklı bölüm ile hizmet veren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) varken, İSDEMİR’in bu tavrını anlamakta zorlanıyoruz’’ dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER