Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMHP’li Çirkin: "Bizim Kırmızı Çizgilerimiz Anayasal”

MHP’li Çirkin: “Bizim Kırmızı Çizgilerimiz Anayasal”

Vekil Çirkin, Alpay’ın İftar Sofrasına Katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, ismi MHP İskenderun İlçe Başkanlığı ile anılan Yıldırım Alpay’ın iftar sofrasına katıldı. MHP’li vekil Şefik Çirkin’i Alpay ile çok sayıda ülküdaş kapıda karşıladılar. Halkla birlikte aynı sofrada iftarını açan MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’e yoğun ilgi gösterildi.

Alpay: “Layıkıyla Yerine Getiririz”
MHP’de ve Ülkü Ocakları’nda uzun zamandır siyaset yapan CEM – NUR Spor Tesisleri sahibi Hayırsever İşadamı Yıldırım Alpay’ın geleneksel hale getirdiği iftar çadırına katılan Vekil Çirkin, basın mensuplarına ülke gündemine dair özel açıklamalarda bulundu. İsmi MHP İskenderun İlçe Başkanlığıyla anılan Yıldırım Alpay, yüzlerce kişinin katıldığı iftar sofrasında misafirlerle tek tek ilgilenip halkla birlikte iftarını açtı. Samimi tavırlarıyla vatandaşların sevgisini kazanan Alpay, “bize hangi görev verilirse, halkımız bizi nerede görmek isterse layıkıyla yerine getiririz” açıklamasında bulundu.
“Bizim Kırmızı Çizgilerimiz Anayasal”
Sona eren iftar yemeğinin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ise, ülke gündemine dair açıklamalarda bulunup koalisyon hükümeti için MHP’nin belirlediği kırmızı çizgilerin anayasal olduğunu söyledi. Ak Parti hükümeti ile başlayan çözüm sürecinin terörle mücadele sürecine dönüştüğünü ve burnumuzun dibinde Kürt değil PKK devleti olduğunu belirten Çirkin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MHP’nin kırmızıçizgileri tamamen anayasaldır. Bizim talebimiz Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlar içerisine çekilmesidir. Bu uygulanamayacak bir şey değil. Cumhurbaşkanı hükümeti kurma yetkisini vermeyle yetkilidir. Hükümeti kurma gibi bir yetkisi yoktur. Bizim Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti kurma yetkisi verdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşebileceği sinyallerini verdi. Buraya kadar bir sorun yok. Çözüm süreci açık ve alenen terörle mücadele sürecine döndü. Ne diyor Sayın Davutoğlu: ‘terörle mücadele edeceğiz’ diyor. Tamam MHP’nin 2010 yılından beri söylediği buydu. Burada dikkat edersek iktidar partisi bizden farklı bir şey söylemiyor. Biz de terörle mücadele diyoruz. Ama Allah aşkına çözüm sürecini gelin hep birlikte değerlendirelim. Çözüm sürecinde bugün geldiğimiz noktada hükümet yetkililerinin, yetkili ağızların basına verdiği demeçle Güneydoğu’yu kaybetmişiz. İşte bu mesele… Şimdi burnumuzun dibinde bir Kürt devleti değil PKK devleti var. Kürt devleri değildir. PKK’dır. Bunun mümessili çözüm sürecidir. Dolayısıyla bu MHP’nin bu konudaki kırmızıçizgisi Türk devlerinin kırmızıçizgisidir”
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Köşkte Kalması Tartışılabilinir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarayda kalıp köşke taşınmamasının tartışılabilir olduğunu ifade eden Çirkin, “ha nedir Sayın Cumhurbaşkanı sarayı terk edip köşke taşınmazda sarayda kalabilir. Bunlar konuşulabilir, tartışılabilir. Sayın Genel Başkanımız ülkemizi hükümetsiz bırakmayacağını söylemiştir. Bundan sonrası iktidar partisinin bizlere sunacağı tekliflerle ve bizim ortaya koyduğumuz tekliflerle belirlenecektir. Türkiye’de kırmızıçizgiye sahip olan tek parti MHP değildir. MHP 4 madde söylemiştir. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 14 madde söylemiştir. Şimdi CHP koalisyon kurmaya karşı bir siyasi parti olarak gösterilmiyor. Çok gariptir bu. Ama 4 madde ortaya koyan MHP koalisyona karşıymış gibi gösteriliyor. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin erken seçim istediğini söylüyorlar. Yok, böyle bir şey… Genel Başkanımız en son açıklama yapmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında seçimden bahsetmiştir. Sayın Davutoğlu ise ya azınlık hükümeti ya da erken seçim demiştir. Bizim Genel başkanımızda siz illa erken seçim derseniz biz zaten buna hazırız kaçmayız manasında söylemiştir” dedi.
“HDP’yi Nasıl Varsayalım”
HDP’nin çok önemli bir virajda olduğunun altını çizen Çirkin, MHP’nin HDP’nin aldığı 6 milyon oya kişi olarak saygısı olduğunu söyledi. Çirkin, konuşmalarını şöyle sonlandırdı: “HDP çok önemli bir virajda… HDP yetkilileri kendilerinin yok sayılmasının demokrasiye aykırı olduğunu söylüyorlar. Böyle bir ortamda HDP şunu çok iyi bilmelidir ki çok keskin bir virajdalar… 6 milyon oya MHP kişi olarak saygılıdır. MHP’nin buna bir şey dediği yoktur. Ama HDP seçim sonrasında İmralı’ya teşekkür ederse biz HDP’yi nasıl varsayalım. HDP Kandile seçim sonrası için aldığı 6 milyon oyu değerlendirmek için giderse biz HDP’yi nasıl varsayalım. HDP’nin milletvekilleri sınırda konuşma yaparken Suriye’de bir devlet kuruluyor bu dört parçalı bir devlettir bu parçaları birleştirmemiz lazım derse bu parçanın birisi de Türkiye’deyse biz HDP’yi nasıl varsayalım. HDP aklını başına alsın. 80 değil 480 milletvekili dahi çıkarsalar Türkiye’yi bölmeye güçleri yetmez. 6 değil 26 milyon oy alsalar hodri meydan diyorum. Milletvekilleri çok dikkatli olmalı. Şartlar buysa bizler Türk milleti adına siyaset yapıyoruz. HDP terörü temsil etmeye devam ederse bugün HDP’yi yok sayarız yarın terörü yok ettiğimiz zaman HDP’yi de yok olur. Yok saymak ile yok etmek arasında bir çizgi vardır. Türkiye’nin şartlarını daha fazla zorlamamalıdırlar.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER