Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıMide Botoksu ile 1 Ayda Kaç Kilo Verilir?

Mide Botoksu ile 1 Ayda Kaç Kilo Verilir?

Mide botoksu ile 1 ayda kaç kilo verilir, uygulamalar öncesinde birçok kişi tarafından merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Oldukça popüler bir şekilde ülkemizde de uygulanmakta olan mide botoksu, zayıflamak ve hızlı bir şekilde sonuç almak isteyen kişiler için ideal operasyonlardandır. Mide botoksu uygulamalarındaki genel amaç ise, mide kasının hareketlerini kısıtlayarak midenin boşaltımını uzatmaktır. Böylece hasta iştah kaybı yaşayarak kolay bir şekilde kilo verebilmektedir.

Mide Botoksu Nedir?

Mide botoksu, mide içerisinde endoskopi ile ulaşım sağlayarak belli bölgeler içerisinde botoks sıvıları enjekte edilip kilo vermeye dayalı bir süreç olarak yer almaktadır. Bu uygulamalar dünyanın birçok yerinde hızlı ve etkili bir sonuç isteyen hastalar için uygulanmaktadır. Diğer uygulamalara göre çok daha farklı ve esnek bir yönü bulunur.

  • Diyet ve spor ile kilo vermekte zorlanan kişiler için en iyi alternatiflerden birisidir.
  • Ortalama olarak vücut ağırlıkları 40 ve üzerinde olan kişilerin tedavileri obezite adı altında incelenmesinden ötürü, vücut kitle indeksi 40’ın altında olan hastalar için uygun olabilmektedir.
  • Standart vücut ağırlığının 10 ila 20 kilo üstünde olan ve de yapılan egzersizlerden sonuç alamayan kişilere tavsiye edilerek uygulanan işlemlerden birisi olmaktadır.
  • Herhangi bir mide rahatsızlığı bulunan kişilerin ilk olarak bu tedavileri başarılı sonuçlandırması gerekmektedir.

 

Mide Botoksunun Yan Etkileri Var Mıdır?

Mide botoksu uygulamaları oldukça uzun bir süredir tıp alanında başarılı olarak uygulanan işlemler olarak yer almaktadır. Mide uygulaması uygulamaları içerisinde de doğru olarak uygulanması durumunda herhangi bir zararı bulunmayan işlemler olarak bulunmaktadır. İşlemler endoskopik bir şekilde yapılmasından ötürü, vücutta bir kesik ya da yara yer almamaktadır. Zararsız bir uygulama olması haricinde, kas hastalığı ve belirli maddelere alerjik reaksiyon gösteren kişilere uygulanmamaktadır.

Mide Botoksu ile Kilo Verilir Mi?

Mide botoksu uygulamaları gerçekleştirmekte olan hastalar, operasyon sonralarında yeme ve de içme alışkanlığı revize ettikten sonrasında başarılı bir şekilde kilo verebilmektedir. İştah azaltıcı etkisi haricinde hastalar beslenme alışkanlığını değiştirmez ise, kilo verme olanaklarını düşürürler. Bu nedenle de operasyon sonrasında verilen programlara uygun olarak hareket edilmelidir.

Mide Botoksu ile 1 Ayda Kaç Kilo Verilir diye sorulan sualler için: Mide botoksu uygulamalarının 2 ila 3 gün sonrasında acıkma hissiyatları giderek azalacaktır. Operasyondan 2 hafta sonrasında ise gözle görülür bir şekilde kilo verme işlemleri başlıyor olacaktır. Mide botoksu uygulamalarından ortalama 1 ay sonrasında ise 10 ila 20 kilo vermiş olunur. Yapılan bu botoks işlemleri midedeki düz kaslara yapılmaktadır. Bu şekilde bünye içerisinde yer alan sinir hücreleri ve bağırsaklara herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle de operasyon sonrasında bağırsak tembelliği gibi bir etki de yer almamaktadır. Son olarak mide botoksu fiyatları için de farklı fiyat aralıkları bulunmaktadır. Ancak yetkin, başarılı ve tecrübeli olan klinikler tercih edilmelidir.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER