Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMillet çalışıyor bankalar ve faiz sistemi kazanıyor

Millet çalışıyor bankalar ve faiz sistemi kazanıyor

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Hatay Şube Başkanı Fahri Serdar Özal, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişte Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan döneminde uygulanan havuz sisteminin Türkiye’yi şaha kaldırdığını bildirdi.
ESDER Hatay Şube Başkanı Fahri Serdar Özal, Erbakan’ın görevde bulunduğu dönemde havuz sistemiyle bir yılda 10 milyar dolar tasarruf edildiğini aktardı ve şöyle devam etti:
“O dönem sosyal kesimler, esnaf, işçi, memur, çiftçi, emekli, dul ve yetimler, eşi benzeri görülmemiş bir rahatlamayla milli gelirden önemli bir pay almışlar ve müreffeh Türkiye’ye önemli bir adım atılmıştı. Gelirleri yüzde 100 ila yüzde 300 artırılmış sosyal kesimler arasında ekonomik ve sosyal barış sağlanmıştı.”
Faiz ödemelerine giden paranın küçük bir azınlığın kasasına aktığını, sosyal kesimin ciddi sıkıntı yaşadığını anlatan Fahri Serdar Özal, hükümetin de torba yasa tasarısıyla planladığı havuz sisteminin geçmişte uygulanan modelle aynı etkiyi oluşturacağını vurguladı.
HAVUZ SİSTEMİ HAKKIYLA UYGULANIRSA..
Havuz sistemiyle 45 kamu kuruluşunun parasının Hazine Müsteşarlığında toplanacağını belirten Fahri Serdar Özal, “Uygulamayla kamunun nakit kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması ve borçlanma faizinin düşürülmesi hedefleniyor. Bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyor, destek verdiğimizi ifade ediyorum.
Esnaf, sanatkar, KOBİ’ler üretiyor, millet çalışıyor bankalar ve faiz sistemleri kazanıyor. Bu durum sürdürülebilir değildir. Havuz sistemi hakkıyla uygulanırsa bu sömürü hortumu kesilir, millet rahat nefes alır” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER