Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiMillet İttifakı Yol Haritası Belli Oldu

Millet İttifakı Yol Haritası Belli Oldu

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine bir hafta kaldı. Millet İttifakı liderleri bu seçimler için işi daha sıkı tutuyor. Birinci turdan farklı farklı olarak hem sandık güvenliği konusunda hem de kampanyada farklılıklar var.

YSK tarafından yayınlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci tur sonuçlarına göre katılım oranı yüzde 87 olmuş, 8 milyonun üzerinde seçmenin sandığa gitmediği ortaya çıkmıştı.

Hedef: Sandığa gitmeyenler

Millet İttifakı liderlerinin ilk hedeflediği seçmen kitlesi ilk turda oy kullanmayanlar, sandığa gitmeyenler. Bunun dışında kampanya söylemi ve mesajlar tamamen CHP tarafından belirlenirken bir haftalık süre boyunca yapılacaklarda da değişiklikler söz konusu.

Büyük mitingler yerine kapı kapı ziyaret

Liderler büyük mitingler yerine özellikle AKP’ye ve Erdoğan’a çok oy çıkan yerlerde kapı kapı dolaşarak çalışma yapacaklar, Kılıçdaroğlu’na oy isteyecekler.

Her lider farklı bir bölgede hemşehri dernekleri ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek, projeler ve iktidar tarafından atılan iftiralar yüz yüze vatandaşa anlatılacak.

Sandık güvenliği nasıl sağlanacak?

Vatandaşın kafasındaki en büyük soru işaretlerinden biri de sandık güvenliği. Millet İttifakı’ndaki partiler bu konunun üzerine de özel olarak eğiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun “her sandıkta 5 müşahit” olmak üzere toplam 1 milyon müşahit çağrısı karşılık bulmuş gibi görünüyor. Partilerden edindiğimiz bilgiye göre Türkiye Gönüllüleri, Oy ve Ötesi gibi oluşumlarda katılırsa sandık başlarında görevli müşahit sayısı bir milyona yaklaşmış durumda.

Liderler sandık başında olacak

Sandık güvenliği konusunda alınan önlemler bununla da sınırlı değil. Millet İttifakı liderleri ve partilerin yöneticileri seçim günü, yani 28 Mayıs’ta da bulundukları bölgede sandık başında olacaklar. Sandıklar gezilerek usulsüzlük olup olmadığına bakılacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER