Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel”Milletçe sizlere minnettarız"

”Milletçe sizlere minnettarız”


Vali Ata, Şehit ve Gazi Aileleri ile Yemekte Buluştu

Kahraman gazilerimizi onurlandırmak ve onlara duyduğumuz minnet duygularımızı ifade edebilmek adına kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Antakya Anemon Otel’de bir yemek programı düzenlendi.

Gazilerimiz, gazi yakınlarımız ve aziz şehitlerimizin çok değerli yakınlarının yoğun katılım sağladığı yemek programına Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selahattin Atahan, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Resul Ceritlioğlu, Vali Yardımcıları Nursal Çakıroğlu ve Bilal Ölmez, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı katıldı.

Oldukça samimi görüntülere sahne olan yemek programında İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından ülkemizin birlik ve beraberliği için dualar edildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesinin verildiği tarih olan 19 Eylül’ü her yıl gaziler günü olarak idrak ettiğimizi belirten Vali Ata, ‘Değerli gazilerimiz ve kıymetli aileleri, öncelikle gaziler gününüzü kutlarım” dedi.

“Bu anlamlı günde, vatanı korumak uğruna canını hiçe sayan değerli gazilerimiz ve yakınlarıyla bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.

Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından kendisine gazilik ünvanı verilmesi üzerine söylediği şu ifadelerde yer almaktadır. “Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu ünvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla, vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden ve gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bu topraklar üzerinde özgürce yaşayabildiğimizi ifade eden Vali Ata ”Milletçe sizlere minnettarız. Milletimiz bu bilinçle daima şehitlerine, gazilerine ve ailelerine sahip çıkmış, onları baş tacı etmiştir. Devletimizin şehit ve gazi yakınlarına desteği son yıllarda yapılan düzenlemelerle artarak devam etmektedir. Valilik olarak bizlerin de devletimizin sağladığı tüm imkânlarla, maddi manevi her anlamda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ölümü göze alarak gazi olan siz değerli kardeşlerimize de şifalar diliyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi

Program sonunda il genelinde okullar arasında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Vali Erdal Ata tarafından para ödülü verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER