Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberMilletvekili Hatimoğulları , Samandağ’da tahrik edici mesajlar veren Suriyeli Gazeteci Abdullah Al...

Milletvekili Hatimoğulları , Samandağ’da tahrik edici mesajlar veren Suriyeli Gazeteci Abdullah Al Omar’ ın Türkiye ‘ nasıl girip cçktığını İçişleri Bakanı’na sordu:

 

Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergeyle, geçtiğimiz hafta sosyal medyada yayan Suriyeli Gazeteci ile ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sordu.


Milletvekili Hatimoğulları, adı geçen Abdullah Al Omar’ın, Suriye’de cihatçı çetelerin gazetecisi olarak bilindiğini, Samandağ’da yer alan Çevlik bölgesinde yayınladığı video ile Alevilere tehditler yağdırarak, Hataylı yurttaşların ciddi tepkilerine neden olduğunu belirtti .

Hataylı yurttaşlar üzerinde ciddi güvenlik kaygısı yaratmıştır.

“Suriye’de cihatçı çetelerin gazetecisi olarak bilinen Abdullah Al Omar’ın, Samandağ’da yer alan Çevlik bölgesinde yayınladığı video ile Alevilere tehditler yağdırması kamuoyuna yansımıştır. 12 Mart 2021’de sosyal medyada yayınlanan videoda, ‘Mesajım, özellikle Alevilere! Beşşar gidici, siz de evinize girin (evinizde kalın)! Her bir domuz ve şebbiha da gitsin. Artık Suriye’de yeri yok’ sözleri, Samandağ’da yaşayan Arap Alevilerin tepkisine neden olmuş, Hataylı yurttaşlar üzerinde ciddi güvenlik kaygısı yaratmıştır.
Bu bağlamda;
1.Abdullah Omar, Alevilerin yaşadığı Samandağ’dan, böylesine nefret dolu bir mesajı hangi cüretle verebilmiştir?
2.Bu nefret dolu mesajlar nedeniyle, kişi hakkında gerekli adli işlemler başlatılmış mıdır?
3.Cihadist çetelerle ilişkisi nedeniyle, güvenlik şüphesine mahal bırakmamak adına alınan önlemler nelerdir?
4.Birkaç ay önce İdlib’den yayına katılan Abdullah Omar’ın, İdlib’e giriş çıkışı nasıl sağlanıyor? Türkiye’ye nasıl girebilmiştir?
5.Samandağ Kaymakamlığı tarafından başlatılan soruşturma hangi aşamadadır?
6.Samandağ Kaymakamlığı’nın paylaştığı bilgilendirmeye göre, Cilvegözü sınır kapısından 11 Mart’ta Türkiye’ye giriş yapan Abdullah Omar, ertesi gün aynı kapıdan Türkiye’den ayrılmıştır. Bu denli kolay bir şekilde bir günlüğüne giriş-çıkış nasıl mümkün olmaktadır?
7.Cilvegözü sınır kapısı girişlerinde, bölgedeki cihadist çetelerin varlığı nedeni ile ciddi önlemlerin alınması gerekmiyor mu? Güvenlik açığına işaret eden bu olayın ardından nasıl önlemler alınacak/artırılacaktır?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER