Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMilletvekili Şahin: Hatay'da Günde 40-50 canı toprağa veriyoruz

Milletvekili Şahin: Hatay’da Günde 40-50 canı toprağa veriyoruz

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay´da vaka artışının durdurulmadığını ve günde ortalama 40-50 canımızı toprağa veriyoruz” dedi

Vekil Şahin

Milletvekili Şahin, Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kasım ayında 437, 16. gününe kadar Aralık ayında 749 Hataylı vatandaşın ölüm bulaşıcı hastalık, yani Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Hatay´da günde ortalama 40-50 canımızı toprağa veriyoruz. Yoğun bakımlar dolu, hastanelerde yatak yok, vaka sayımızda azalma yok. 45 günde 1186 can yitip gitti. Tek bir kayıba daha tahammülümüz kalmadı. En yüksek sesle her platformda sesimizi AKP hükümetine duyurmaya çalışıyoruz. Bunca vatandaşı kaybettikten sonra Hatay´a filyasyon ekibi desteği verildi, solunum cihazı, ambulans sayısı artırıldı. Yazık Hatay´a, Türkiye´ye. Vaka sayılarını, vefat sayılarını gerçeğin 4-5 katı az göstermekle başarı hikayesi yazılmaz. Başarı hikayesi, ülkeyi en az 28 gün kapatarak kapsamlı karantina uygulayıp sokağa çıkma kısıtlaması getirip virüsü hapsederek, bu süreçte de hasta vatandaşlar iyileştirilerek olur.

“1Hatay´a karantina şart.”

Uzmanlara, bilime kulağını tıkayıp, başhekimlik, dekanlık, rektörlük hayali kuran sözde doktor ve uzmanları televizyonlara çıkarıp, milletini değil sadece ekonomi ve halka verecekleri desteği yandaşlarına harcama amaçlarını düşünen AKP hükümetine bir kez daha çağrımızı yapıyoruz; gerekli önlemler alınmaz ve can kayıpları artmaya devam ederse bile bile bu ölümlere yol açılmıştır. Bu cinayettir! Anayasal suçtur! Yarın (bugün) Sağlık Bakanı Hatay´a geliyor. Umarım yaşadığımız vahameti gözleriyle görür ve vicdan sahibi bir insanın yapacağı gibi talimatlarını uyguladığı Saray´a halimizi anlatır da can kayıplarımız son bulur. Yaşama hakkının ekonomik siyasi bir bedeli var mı hesaplanabilir bir şey mi ? Ekonomiden de siyasetten de daha değerlidir bir tek insanın canı. Artık ocaklara ateş düşmesin. Yanıyor, ölüyor Hatay. Sesimizi duymak için kaç kişinin daha ölmesi gerekli? Ülkeyi 28 günlük karantinaya almak şart! Hatay´a karantina şart.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER