Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağMilleyha Kuş Cenneti’ne uyarıcı tabela

Milleyha Kuş Cenneti’ne uyarıcı tabela

 

 

Samandağ Belediyesi, ilçenin doğal güzelliklerine sahip çıkarak dünyanın en önemli kuş cennetlerinden biri olan Milleyha Kuş Cenneti’ni koruyarak farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirici ve uyarıcı tabelalar yerleştirdi.

Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay ve yönetimi göreve gelir gelmez Milleyha Bölgesi ile ilgili çalışmalara ağırlık vererek geçtiğimiz günlerde konunun uzmanları ve kuş gözlemcileri ile birlikte incelemelerde bulunmuşlardı.

Milleyha Kuş Cennetinin korunması ve farkındalık oluşturmak amacıyla hızlıca  bir eylem planı oluşturan Samandağ Belediyesi, Zabıta ekipleri tarafından rutin olarak yapılan denetimlere ek olarak çevreye uyarıcı tabelalar yerleştirdi.

Konuyla alakalı Samandağ Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “ Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce Milleyha Sulan Alan’da canlı çeşitliliğini korumak,Kuş Cennetimize sahip çıkmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla uyarıcı levhalarımızı yerleştirdik.

Ayrıca Zabıta ekiplerimizce, yaban hayatın son sığınağı olan Milleyha Sulak Alan’da rutin denetimlerimiz devam ediyor.

Samandağımızın doğal güzelliklerine hep birlikte sahip çıkacak, Milleyha Bölgesinin ilçemizin turizmine katkı sunacak doğal bir tabiat parkına dönüşmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” İfadelerine yer verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER