Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimMilli Eğitim Bakanı Özer Açıklama Yaptı

Milli Eğitim Bakanı Özer Açıklama Yaptı

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen kentlerde okulların ne zaman açılacağına dair açıklamalarda bulunuyor. Bakan Özer, “Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz” dedi. Gaziantep ve Osmaniye’de eğitim öğretime 1 Mart’a kadar verilen arayı 13 Mart’a kadar uzattıklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da eğitim öğretime verilen ara 27 Mart’a kadar; Gaziantep ve Osmaniye’de eğitim öğretime 1 Mart’a kadar verilen ara 13 Mart’a kadar uzatıldı.

Bakan Özer, “Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz. Sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretimi başlatmayacağız. Hastane sınıfları açılacak. Depremzede çocuklar ve sağlık çalışanlarının çocukları yararlanacak” dedi.

Depremden etkilenen okulların son durumuna ilişkin Malatya’da basın toplantısı düzenleyen Özer, “Bugün itibariyle 71 ilimizde eğitim öğretim başladı. Yaklaşık 15 milyon öğretmenimiz eğitimle buluştu. 10 ilden 71 ile nakillerini yaptıran öğrenci sayımız 74 bin 884’e yükseldi. Bu sayı her geçen gün artıyor ve biz bu öğrencilerimizi istemeleri durumunda pansiyonlarımıza yerleştiriyoruz. Bu 10 ile daha sonra Elazığ eklendi. Elazığ’da da ikinci dönem şartını aramıyoruz. Elazığ’daki öğrencilerimize duyurmuş olalım” diye konuştu.

10 il 3 kategoriye ayrıldı

Özer’in açıklamaları şöyle:

“10 ilimizi kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tuttuk. 10 ilimizi 3 kategoriye ayırdık. Birinci kategoride Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart tarihi itibariyle eğitim öğretime başlıyoruz. İkinci kategoride Gaziantep ve Osmaniye yer alıyor. Bu illerimizde eğitim öğretime verilen arayı 13 Mart’a kadar uzatıyoruz. Üçüncü kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerimizde de verilen arayı 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz. Bu 10 ilimizi eğitim-öğretimle buluşturmada güvenlik odaklı şekilde normalleştirme sürecini bugün almış olduğumuz kararlarla başlatmış oluyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER