Salı, Mayıs 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMilli olmak Şahsi ve Keyfi olmak değildir

Milli olmak Şahsi ve Keyfi olmak değildir

ADD Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran, bir toplumun geleceği açısından eğitimin önemi ve değerinin artık herkesçe bilindiğini bildirdi.
Kezban Kuran, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi:
“Türkiye’yi çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi yapmak ancak ve ancak Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin vazgeçilmez model olarak belirlediği bilimsel ve laik eğitimle olur.
Devletimizin kuruluş sürecinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk eğitime özel bir değer vermiştir. Eğitim politikalarının kişilere, siyasilere ve iktidarlara göre değişmemesi gerektiği için ilgili bakanlığa Milli Eğitim Bakanlığı adı verilmiştir. Milli adını alan diğer bakanlık Milli Savunma Bakanlığı’dır. Vatanımızın savunulması ne kadar kutsal ve değerliyse, eğitimin milli, siyaset üstü, bilimsel ve laik olması da o kadar önemlidir.
Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezinde Karma Eğitim yapılır” maddesinin yönetmelikten kaldırılması Türk Milleti’nin varlık yokluk mücadelesine dönüşecek düzeyde yaşamsaldır.
16 yıldaki iktidar uygulamalarıyla; bilimsel ve laik çizgiden uzaklaşan eğitim sistemi bu son yönetmelik değişikliğiyle tamamen karanlık ve çağdışı bir yörüngeye oturtturulmak istenmektedir. Anayasamızın başlangıcı, 42. ve 58. Maddeleri ve bütünü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetsel çerçevesini ve eğitim sistemini açıkça belirlemektedir. Anayasa hükümleri yasama, yürütme, yargı organlarını ve idari makamları bağlamaktadır.
Eğitim müfredatında yapılan sulandırmaları da kabul etmiyoruz etmeyeceğiz. Atatürk’ün ders kitaplarından çıkartılması, kurtuluş ve kuruluş sürecinin göz ardı edilmesi, devrim karşıtlığından örneğin: Menemen Olayı ve Kubilay’ın şehit edilmesiyle devrime karşı isyanlardan bahsedilmemesi kabul edilebilir değildir.
Ülkeyi yönetenleri uyarıyoruz: ‘Milli’ olmak ‘Şahsi’ ve ‘Keyfi’ olmak değildir. Bu çağdışı değişikliği derhal engelleyiniz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER