Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberMimarlar Odası'ndan Kurum'a İsraf Projesi Sitemi

Mimarlar Odası’ndan Kurum’a İsraf Projesi Sitemi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum‘a sitem etti. İller Bankası Macunköy Tesisleri’nde ithal malzemelerin kullanıldığı 10 milyon TL’lik özel bir konukevine dikkat çeken Candan, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi.

Candan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gerekli yazıları yazdıklarını ve yargı sürecini Bakanlık’tan gelecek cevaba göre belirleyeceklerini ifade etti.

İsraf Projesinin Metrekaresi 12 İşçinin Aylık Maaşına Denk

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu bir israf projesidir. Yık yap yaklaşımı ile kamusal alanları, halka açık kullanılan tesisleri kendilerine kapatıyorlar. İnsanlar bu kadar yoksulluk içindeyken, vicdanen nasıl rahat olabiliyorlar? İsraf politikaları özel konukevi uygulamaları bakanlara da sirayet etti. İsrafın başı, yönetenlerin kendisidir. Değil 10 milyonun bir liranın bile çok kıymetli olduğu süreçte bakan, halka açık tesislere konukevi yaptırıyor, bu israfı kamuoyunun takdirine sunuyoruz” siteminde bulundu.

Candan, “İnşaatın bir metrekaresi 12 işçinin bir aylık maaşına denk geliyor. Mermerinden tavan kaplamalarına yağmur oluklarına kadar ithal malzeme kullanılması da katmerli israftır” dedi. İller Bankası’na ait Macunköy Yerleşkesi’nin tamamının 96 bin metrekare olduğuna dikkat çeken Candan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İller Bankası, yerleşkenin yarısını planlıyor ve bu alana ‘Macunköy Sosyal Tesisleri’ne ek bina yapıyoruz’ diyerek bakana konukevi yapıyor. Kabul salonu, özel çalışma odası, bahçe ve peyzaj düzenlemesi ile yerleşke duvarla ikiye ayrılarak bakana özel has bahçe mi planlanıyor” ifadelerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER