Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberMKÜ de Uluslararası Kongre

MKÜ de Uluslararası Kongre

 

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), ilk kez düzenlenen Uluslararası Biyosistem Mühendisliği Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Biyosistem Mühendisliği Kongresi, Üniversite’nin Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Berkant Ödemiş yaptı. Ödemiş, yaptığı konuşmada, “Bu kongreyi düzenlemekteki amacımız, özellikle Biyosistem Mühendisliği alanlarında araştırma yapan araştırmacıların çalışmaları bir araya getirmek ve bunların görünür durumda hangi aşamada olduklarını ortaya koymak olacaktır. Bu kongrede, 120 civarında bildiri ve 17 civarında poster sunumu olacak” dedi.
Ziraat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okan Şener de, kongre ile ilgili şu teknik bilgiyi verdi:
“Biyosistem Mühendisliği alanında uluslararası ilk kongre olan bu kongreye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Dünyanın geleceği, tarıma dayalı. Tarımın geleceği ise ar-ge ve inovasyona dayalı. Günümüzde, ar-ge ve inovasyon, rekabetçi üretimin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bu kongre ile 120’ye yakın bildirinin sonuçları ile hem verimli bir tarımsal üretime, hem de rekabetçi bir üretim yapılmasına katkı sağlanacağından hiç şüphem yok. Bu vesile ile katılımcılara ‘hoş geldiniz’ diyor, kongrenin başarılı geçmesini diliyorum.”
MKÜ ev sahipliğindeki bilimsel organizasyona katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, 1.Uluslararası Biyosistem Mühendisliği Kongresi’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:
“Expo 2021 Hatay’da olacak. Bu organizasyon için iki yıldır çok yoğun çalışıyoruz. Son altı aydır da Ziraat Fakültemizle birlikte çalıyoruz. Çünkü Botanik Exposu yapıyoruz. İşin erbaplarından bu işi öğrenip, bu işi tabana yaymak istiyoruz. Tarım sektöründe, ‘yükte hafif, ama pahada ağır’ şeyler ürüterek, dış dünyaya pazarlamak istiyoruz. Fidancılık, çiçekçilik ve tıbbı aromatik bitkiler konusunda dünya ile rekabet edebilecek duruma gelmeyi amaçlıyoruz.”
Yapılan açılış konuşmalarının ardından, kongrenin gerçekleşmesinde destek veren kurum ve kuruluşlara plaket takdimi yapıldı. Plaket takdimi sonrası, kongre; bilimsel açılış konuşmaları, bildiri ve poster sunumları ile devam etti. –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER