Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberMKÜ Erasmus Personel Haftasını , başarıyla tamamladı.

MKÜ Erasmus Personel Haftasını , başarıyla tamamladı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ), bu yıl 7-11 Ekim tarihlerinde 11.si düzenlenen Erasmus Personel Haftası, başarıyla tamamlandı.


Dört gün süren etkinliğe; Polonya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna’da bulunan farklı üniversitelerden toplam 8 akademik personel katıldı.
Etkinliğin ilk günü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen’in Atatürk Konferans Salonu’nda yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Önlen, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin öncelikleri arasında, uluslararasılaşma ve uluslararası işbirliklerinin önemli bir yer aldığını ifade etti. Rektör Yardımcısı Önlen, Üniversite olarak, Erasmus+ programından azami düzeyde yararlanarak, uluslararası platformlarda aktif olarak yer almaya devam edileceğini belirtti.
Prof. Dr. Yusuf Önlen’den sonra konuşmasını gerçekleştiren, Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Yılmaz, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verirken, Erasmus programının önemine vurgu yaptı.
Program, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen konser ile devam etti.
Antakya Devlet Konservatuvarı Müdürü, Dr. Öğr. Üyesi Erhan Tekin şefliğinde; Dr. Öğr. Üyesi Olcay Muslu Gardner, Dr. Öğr. Üyesi Gamze Toprak, Öğr. Gör. O. Şükrü Bezirci, Öğr. Gör. Oytun Çetin ve Halk Oyunları Eğitmeni Ercan Çirmi tarafından hazırlanan konserde, konservatuvar öğrencilerinden oluşan koro ve orkestra, Türk Kültür mozaiğini yansıtan eserler seslendirdi. Uluslararası İlişkiler Birimi’nde görev yapan Öğr. Gör. Melodi Çiftçi, söylediği şarkı ile yabancı misafirlerden ilgi gördü. Ercan Çirmi yönetimindeki halk oyunları topluluğunun koro eşliğinde gerçekleştirdiği gösterilerin renk kattığı konser, dünyanın çeşitli ülkelerinin üniversitelerinden gelen konukların beğenisini kazandı.
Konser sonrasında, Erasmus Kurum Koordinatörü, Öğretim Görevlisi Mehmet Yaran, Hatay ve Üniversite hakkında tanıtıcı sunumlar yaparken, etkinliğin ikinci gününde, Uluslararası İlişkiler Birimi Öğretim Görevlisi Melodi Çiftçi tarafından “Türkiye Tanıtım” sunum, Öğretim Görevlisi Çağrı Güçlüten tarafından da “Türk Kültürünü Tanıtıcı” bir sunum gerçekleştirildi.
Personel Haftası süresince, yabancı konuklar, kendi alanları ile ilgili bölümleri ziyaret ederek bilgi aldılar. Ziyaretlerde, üniversitelerin yürütebileceği ortak çalışma alanları, öğrenci ve akademisyen değişimi gibi konular konuşuldu. Etkinlik esnasında kütüphane binasında gerçekleştirilen uluslararası fuarda, katılımcılar, üniversitelerini tanıtma imkanı buldular. Fuar, öğrencilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.
Etkinliğin üçüncü gününde, öncelikle kendi üniversiteleri hakkında detaylı sunumlar yapan katılımcılar, daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen tarafından kabul edildi. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, yabancı akademisyenler, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ni her yönüyle çok beğendiklerini ve programdan çok memnun kaldıklarını belirttiler. Özellikle Gastronomi kenti Hatay’ın yemeklerini ve kültürünü çok beğendiklerini ifade eden akademisyenler, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı Prof. Dr. Yusuf Önlen’e teşekkürlerini ilettiler. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen ise yabancı akademisyenleri misafir etmekten dolayı çok memnun olduklarını, ileriki yıllarda daha fazla yabancı akademisyeni misafir etmek istediklerini belirterek, bunun, uluslararasılaşmaya büyük katkı sunacağını ifade etti.
Personel Haftası boyunca; Mozaik Müzesi, Saint Pierre Kilisesi, Çevlik, Titus Tüneli, Musa Ağacı, Vakıflı Köyü gibi Hatay’ın çeşitli kültürel ve tarihi güzelliklerini de gezme fırsatı yakalayan misafirler, Hatay’ı her yönü ile çok beğendiklerini ifade ettiler.
Etkinliğin son gününde, katılımcılar, veda yemeği ve sertifika töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen yanı sıra Uluslararası İlişkiler Birimi Yöneticileri ve çalışanları ile bir araya gelerek, işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulundular. Gece sonunda, katılımcılara, katılım sertifikaları takdim edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER