Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaHassa Haber MKÜ Öğrencileri Yapay Zeka Çalıştayında..

 MKÜ Öğrencileri Yapay Zeka Çalıştayında..

Ankara’da Mimar Sinan Mühendisler Birliğinin düzenlediği YAPAY ZEKA VE GELECEĞİMİZ çalıştayına Hatay’dan MKÜ Endüstri 4.0 topluluğu öğrenci ve Akademik Danışman olarak Öğretim Görevlisi Hüsnü İnci katıldı.

Akademiden ve reel sektörden konu ile ilgili 13 sunum yapıldı. Marmara Üniversitesinden Türkiye de ilk Yapay zeka çalışmaları yaparak ilk F16 savaş uçaklarının yerli programını yazan Prof Dr.Ercan Öztemel hoca Hatay’a özel selamlarını sunarak, yapay zeka çalışmalarında Türkiye’nin dünyada en iddialı ülkelerden olduğunu vurguladı. Çalıştayda Hukukta, Tıpta, Finans sektöründe, ziraatte, savunma sanayinde yapay zeka uygulamalarımız ve geliştirilen programlar tanıtıldı.

Uyumsoft firması Genel Müdürü Mehmet Çağlar hazırlamakta oldukları Yapay Zeka Destekli Tarımsal Meteorolojik Bilgi Sistemi ile yetiştirilen ürünlerin çiftçinin kullanacağı cep telefonu üzerinden takip edilerek ne kadar gübre atılacağı, ne kadar ilaç atılacağı, ne zaman hasat yapılacağı gibi tüm konularda hizmet vereceklerinin sunumunu yaptı. Tübitak BİLGEM Yapay Zeka Enstitüsü müdürü Dr.Mehmet Haklıdır 120 kişi ile her yıl tüm dünyada kullanılan yüzlerce proje hazırladıklarını ve konunun milli kalkınma meselesi olduğu sunumunu gerçekleştirdi. MSMB Başkanı Cahit Erdoğan kapanış konuşmasında amaçlarının akademi ile reel sektörü buluşturmak disiplinler arası köprüler kurmak olduğunu belirtti. Erdoğan ilk fırsatta Hatay’da bir program yapmak istediklerini de söyledi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER