Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMKÜ'DE 22 TÜBİTAK PROJESİ

MKÜ’DE 22 TÜBİTAK PROJESİ

Avrupa Birliği fonlarından daha etkin bir şekilde yararlanılması amaçlanıyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin, halen 22 TÜBİTAK Projesi’ni yürütmekte olduğu kaydedildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, bu projelerin arttırılması yolundaki hedeflere paralel olarak, Avrupa Birliği fonlarından da daha etkin bir şekilde faydalanabilmeyi arzuladıklarını bildirdi.
MKÜ’de, geçtiğimiz günlerde, MÜSİGEM ve TÜBİTAK işbirliğiyle, Atatürk Konferans Salonu’nda “Marie Sklodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgi Günü” adlı bir program düzenlendi. Mustafa Kemal Üniversitesi’nin son yıllarda ivme kazanan bilimsel çalışmalarını nicelik ve nitelik anlamda önemli bir boyuta taşımak için düşünülen programda, uzman konuşmacıların çeşitli konularla ilgili sunumları, programı takip eden akademisyenlerle paylaşıldı.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’nın da yer aldığı programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, “Mustafa Kemal Üniversitesi olarak Bilim, Sanayi ve Teknolojiye yönelik görevlerimizin etkin bir şekilde yerine getirilmesi bakımından, girişimciliğe, yenilikçiliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknoloji üretimine dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapısıyla dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasında yer alacak bir Türkiye’nin oluşumunda, ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz” dedi.
Marie Curie Araştırma Programları ve Burslarının hedefleri arasında; nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmek, araştırmacıların kariyer gelişimlerini desteklemek, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını teşvik etmek olduğunu söyleyen Önlen, “Bu kapsamda sunulan burs ve destek mekanizmaları aracılığı ile araştırmacılar bulundukları ülkeden başka bir ülkeye araştırma amaçlı dolaşım gerçekleştirmek üzere bir proje önerisi hazırlayarak Marie Curie Araştırma Programları ve Burslarından faydalanabilmektedir” dedi.
Hali hazırda, Mustafa Kemal Üniversitesi’nde yürütülmekte olan 22 adet TÜBİTAK Projesi ve 44 bursiyerin olduğunu aktaran Prof. Dr. Önlen, “Bu projelerin arttırılması yolundaki hedeflerimize paralel olarak, Avrupa Birliği fonlarından da daha etkin bir şekilde faydalanabilmeyi arzuluyoruz” diye kaydetti.
Prof. Dr. Yusuf Önlen, Üniversite’de yaklaşık 8 aydır yapılan çalışmalar kapsamında, Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak üzere, içerisinde Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat ve Veteriner Fakültesi ile başka üniversitelerden araştırmacıların da yer aldığı bir Proje hazırlığı yapıldığını sözlerine ekledi.
Programa uzman konuşmacı olarak davet edilen konuklardan, Ufuk 2020 Programı Ulusal Koordinatörü Hakan Karataş, Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları sorumlusu Ahmet Furkan Çiftçi ve Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Murat Tiltak da alanlarıyla ilgili birer sunum yaptı.
Akademisyenlerin ilgiyle takip ettiği programa çok sayıda davetli katıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER