Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayMKÜ'de Kanseri Tanı Programı Düzenlendi

MKÜ’de Kanseri Tanı Programı Düzenlendi

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kanserler ilgili panelde,  “Kanser’le mücadele bilinçle başlar, Kanseri tanı, farkında ol hayat kurtarır” hatırlatılmasında bulunuldu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda, Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM, Gönüllü Genç Sağlık Liderleri (GGSL-GESEL) Topluluğu ve Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı ortaklığında “Kanserle Mücadele Bilinçle Başlar! Kanseri Tanı, Farkında Ol, Hayat Kurtar!” isimli panel gerçekleştirildi. Panelde, kanserle ilgili şu bilgiler aktarıldı:

 

“Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi haline gelmiştir ve buna bağlı olarak toplumlarda önemli bir sosyo-ekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi zorluklara yol açabilmektedir. Tüm bunların yanında, kanser türlerinin birçoğunun önlenebilir olması, Dünya Kanser Günü’ne verilmesi gereken önemin de giderek artmasına yol açmaktadır. Son istatistiklere göre, Türkiye’de her yıl ortalama 170 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır. Türkiye’de erkeklerde en sık görülen türler, prostat ve sigara kullanımı ile ilişkilendirilebilen akciğer kanserleridir. Kadınlarda en sık görülen türün ise meme kanseri olduğu bilinmektedir. Obeziteye bağlı oluşan kanserlerin ise daha çok kadınları etkilediği bilinmektedir. Üniversitemizde eğitim görmekte olan öğrencilerin kanser konusunda farkındalığını yükseltmek, bilincini artırmak, kanser hakkında sağlık okuryazarlığını sağlamak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla “Kanserle Mücadele Bilinçle Başlar! Kanseri Tanı, Farkında Ol, Hayat Kurtar!” ifadeleri yer aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER