Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberMKÜ’de "Sonsuzluğa Koşarken” isimli sergi açıldı.

MKÜ’de “Sonsuzluğa Koşarken” isimli sergi açıldı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Gökhan Maraşlıoğlu tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerilerinde Pano-Roma-N “Sonsuzluğa Koşarken” isimli sergi açıldı.

Dönem filmlerinden görsellerin derlenerek kurgusal bir kompozisyona dönüştürüldüğü bu özel gösteride; yaklaşık 10 metre çapında, 180 derecelik bir panorama sunumu ile M.S.40’lı yıllarda Roma İmparatorluğu yönetimindeki Antakya’da, Yasîn Sûresî’nde anlatılan Habib-i Neccar Hazretleri’nin ve gönderilen iki elçinin son anlarının bir canlandırması sunuldu. Birçok ilde açılan, açılmak üzere olan ve proje aşamasında olan panorama müzeler ile şehirlerin kültürel miraslarının korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hedeflenirken, bu müzeler bulundukları şehirlerin turizmine de katkı sağlamaktadır.

Bu doğrultuda, Pano-Roma-N “Sonsuzluğa Koşarken” Habib-i Neccar Antakya Panoraması “inanç ve kültür” turizmine yönelik Hatay ilimizde de kalıcı bir panorama müzesi olabilmesi için vesile olmayı amaçlamaktadır. Sergi açılışına MKÜz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Önlen, Prof. Dr. Okan Şener, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seval Yavuz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mert, İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Araştırmacı Yazar Mehmet Tekin ile MKÜ personeli ve öğrenciler katıldı. Sergi, 10 Aralık 2019 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER