Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMKÜ’den bu yıl 4000 öğrenci mezun oldu

MKÜ’den bu yıl 4000 öğrenci mezun oldu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde geçtiğimiz hafta sonunda 5 Fakülte katılımıyla mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversite bünyesindeki; Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Ziraat Fakültesi mezunları, geçtiğimiz Cuma günü diploma aldı, kep fırlattı.
MKÜ’de bu yıl toplam 4000 öğrenci mezun oldu. Rektör Yardımcısı Veysel Yıldırım, daha önceki 65.000 mezun ile birlikte toplamda mezun ettikleri öğrenci sayısının 69.000’a ulaştığı bilgisini verdi.
Üniversite Tayfur Sökmen Kampüsü tören alanında Cuma günkü mezuniyet törenine, öğrenciler ve velileriyle birlikte, toplamda 7-8 bin kişi katıldı.
-BİZİ BİZ YAPTINIZ-
Törende ilk olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Gizem Arslan, öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Arslan, konuşmasında, “Çok zorlu bir yarışın ardından üniversiteye gireriz. Sonra daha zor bir maratonu sonlandırırız ve esas mücadele mezuniyetten sonra başlar. Sayın hocalarım, bizi ‘biz’ yapan sizlere teşekkürü bir borç biliriz. Fedakâr ailelerimiz, sizler, bizleri bugünlere getirebilmek için çok emek sarf ettiniz. Biz, dünyanın hangi köşesinde hangi işi yapıyorsak yapalım, her zaman vatanımız ve milletimiz için çalışmanın yüksek gururunu taşıyor olacağız. Lisans hayatımız boyunca bizleri bir elmas gibi işleyen hocalarımıza, ailelerimize ve bizim mutluluğumuza ortak olanlara teşekkür ediyorum” dedi.
-4 BİN MEZUN-
Büyük heyecanın ve mutluluğun yaşandığı törende, Üniversite adına konuşmayı ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren yaptı. Bugünün; Mezunlar, aileleri ve üniversite için gurur ve mutluluk dolu bir gün olduğuna değinen Prof. Dr. Veysel Eren, istikbalimizin teminatı, vatanımızın gerçek sahibi, birlik ve beraberliğimizin sigortası ve ülke olarak medeniyetler üstüne çıkmamızı sağlayacak olan öğrencilerin mezuniyet sevinçlerini paylaşmak için toplandıklarını belirtti.
Mustafa Kemal Üniversitesi olarak bugüne kadar 65 binin üzerinde öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Eren, bu yıl da yaklaşık dört bin öğrenci mezun ederek ülkemizin nitelikli iş gücüne katkıda bulunduklarını söyledi.
-UMUDU KAYBETMEYİN-
Öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Veysel Eren, şu mesajı verdi:
“Mesleğinizde iyi bir yere gelmek istiyorsanız, bilgi ve donanımlarınızı geliştirerek kendinizi rakiplerinizden farklılaştırmanız gerekmektedir. Yabancı dilinizi geliştirin, yenilikleri takip edin, sosyalleşin, meslek gruplarıyla bağınızı kuvvetlendirin ve sürekli okuyun. Hepsinden önemlisi, uğruna can verecek değerleriniz, idealleriniz ve hayalleriniz olsun. Geleceğe umutla bakın, umudu asla kaybetmeyin” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından, plaket ve belge takdimi yapıldı, ardından kep atma törenine geçildi. Öğrencilerin büyük bir sevinç ve heyecanla keplerini havaya fırlattığı törende, öğrenci ve ailelerin coşkusu görkemli bir tablo oluşturdu.
Mezuniyet töreni, katılımcı konuklara müzik dinletisi eşliğinde sunulan mezuniyet pilavı ikramı sonrası sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER