Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelModern tarımı öğrenmeye geldiler

Modern tarımı öğrenmeye geldiler

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilimiz tarım potansiyelini incelemek ve ilimizde yürütülen projeleri yerinde görmek için, İl Müdür Yardımcısı, Bitkisel Üretim Şube Müdürü ve personellerinden oluşan bir heyetle ilimizi ziyaret etti.

Heyet ilk olarak, Hassa ilçesinde muz, böğürtlen, ahududu, nektarın, biber, pomelon ve domates üretimi yapan,i örnek ve öncü çiftçilerden Nuri GÜNDOĞDU’nun işletmesinde çilek tarlasını, muz seralarını ve soğuk hava deposunu ziyaret etti.
Hatay’da tespit edilen bazı tıbbi ve aromatik bitkileri tanıtmak amacıyla, 2012 yılında restorasyonun tamamlanması sonucu ziyarete açılan Türkiye’nin ilk Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ni de gezen konuklar, dünyada sadece bu yörede yetişen endemik bitkileri tanıma fırsatı da buldu.

Gezinin devamında, Pro-Gen Genel Merkezi’nde şirkete ait araştırma merkezi, fabrika, laboratuvarlar, kalite kontrol merkezi gibi önemli tesisler incelendi. Şirketin uzmanlık alanları ve ekiplerinin donanımının yanı sıra, firma tarafından üretilen bütün çeşitler ve inovasyonlar ile ilgili olarak heyete bir sunum gerçekleştirildi. Firmanın dünyadaki pazar gücü, marka algısı, teknik donanımı ve ürünlerinin Ar-Ge Merkezi’ne düzenlenen bu gezi, misafirlere farklı bir boyut kazandırdı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER