Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

“Mücbir sebep hali uzatılmalı”

Mali Müşavir Hüseyin Tuncer, İskenderun’un en önemli konusu depremden sonra çıkarılan mücbir sebebin 30 Nisan’dan sonra uzatılması noktasına esnaf ve iş dünyasının bu noktaya odaklanması için hassasiyet gösteren İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, ziyarette yaptığı değerlendirmesinde, “Eğer asrın felaketi 6 Şubat depremi sonrasında çıkarılan mücbir sebep tarihi 30.04.2024 tarihinden sonra İskenderun’da uzatılmazsa, mükelleflere vergi ve SSK primlerini ödeme zorunluluğu doğacak ve bu durum mükelleflerde mağduriyet oluşturacaktır. Bu durum bir çok işletmede çok ciddi ekonomik darboğaza yol açacak, firmaların batmasına bile yol açacaktır. Tüccar ve işletme sahiplerini mücbir sebebin uzatılmaması halinde doğabilecek sonuçlar konusunda uyarmak boynumuzun borcudur” ifadesinde bulundu.
Mali Müşavir Hüseyin Tuncer de, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Değerli oda başkanı, çocukluk arkadaşım ve aynı büroda yetiştiğimiz meslek mensubum İbrahim Kaynar ve yönetim kurulu, şu anda da afet bölgesi esnafı ve yürüttükleri ticari faaliyetlerinin devamı için büyük tehlike olan MÜCBİR SEBEBİN uzatılması noktasında büyük deprem yaşamış İSKENDERUN’un bu kapsamdan çıkartılması gündeme gelmiş ve bu haksızlığın ortadan kaldırılması amacı ile TÜRMOB ve yetkililerini, şehrimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmek için canla başla mücadele etmektedir” ifadesinde bulundu.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER