Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayMüdürler Başka İşlerde Görev Alıyor!

Müdürler Başka İşlerde Görev Alıyor!

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün yazısına istinaden başlatılan Ulusal Hane Ziyareti Programı dahilinde hane ziyaretleri gerçekleştirilmesi için Defne ilçesinde birçok Okul Müdür Yardımcısının re’sen görevlendirildiğini söyledi.

Okul İdarecilerinin iş yükü göz önünde bulundurulduğunda da alan dışı görevlendirme yapılmasını yanlış bulduklarını söyleyen Başkan Özgür Tıraş hem okuldaki iş ve işlemlerini hem de Ulusal Hane Ziyaret Programı dahilinde hane ziyareti yapmalarının ve form doldurmaların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Başkan Özgür Tıraş, konuyla ilgili şunlara değindi:

“Eğitimcilerin, ısrarla bir yerlere görevlendirilmek istenmesi, hiçbir iş yapmadıklarına ilişkin kasıtlı yaratılan bir kamuoyu algısına dayanmaktadır.

      Re’sen görevlendirilmeler, eğitimcilere karşı yapılmış büyük bir talihsizlik olup, derhal iptal edilmelidir.

Eğitim-Sen olarak tekrar hatırlatıyoruz… İlköğretim ve Eğitim Kanunu 44. Maddesi açıktır. ‘Öğretmenler, kanunlarla veya Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle kendilerine verilen işlerden başka, meslek dışı herhangi bir görevle yükümlü tutulamazlar’.

  Okul Müdür Yardımcılarının re’sen görevlendirilmesi ısrarından bir an önce vazgeçilmelidir. Aksi takdirde, her türlü hak ve hukukunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER