Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber“Murat Deveci nin canına mal olan ihmal ile ilgili korkunç iddia:" Direkte...

“Murat Deveci nin canına mal olan ihmal ile ilgili korkunç iddia:” Direkte Toprak Hattı YOK!”

 

İskenderun KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) öğrenci yurdu arkasında Karaağaç Konarlı Ortayol Caddesi üzerindeki tarlasını sulayan Murat Deveci, elektrik direğine dokunması sonucu elektrik akımına kapılarak can verdiği olayla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

“Murat Deveci nin canına mal olan ihmal ile ilgili korkunç iddia:” Direkte Toprak Hattı YOK!”

 

 

Türkiye’de birçok firmada elektrik işlerinde kontrolör olarak görev yapan Cenin Gökalp olayın yaşandığı yerinde inceleme ve değerlendirmelerde bulunarak “İşte bir kişinin canına mal olan direk! Görüldüğü gibi, koruma topraklaması yok. Koruma topraklaması, herhangi bir kaçakta (özellikle demir direkte) kaçağın toprağa akmasını sağlamaktır. Onun da değerleri vardır. En fazla 0.5’e kadar, topraklama kazığı çıkılır ve megel ile ölçülür. Ne yazık ki bunu yapan çoğu ekip, buna hiç bakmaz, sadece yapmış olmak için yaparlar. Ölçümlerini yapmaz, kontrollerin çoğu da bunu dikkat etmez. Bir sürü hilesi de var, bunun. Değerlerinin yüksek çıkması için su dökerler veya katkılar var, katkıları dökerler, değerler tutsun diye. İleride buraya bir insan gelip de temas ettiğinde bugünkü acı olay gibi ölümle sonuçlanacağını kimse aklına getirmez. Şu anda bu dikekte de koruma topraklaması yok. Koruma topraklaması olsaydı kesinlikle bu şekilde açı bir olay yaşanmazdı. Şu anda İskenderun’da yüzlerce buna benzer direkler var” şeklinde konuştu.

Biraz ilerideki direği de inceleyen Gökalp onun da koruma topraklamasının olmadığını belirterek “En ufak rüzgarda yukarıda izaratör dediğimiz porselen fincanlar var onların üzerinden elektrik akımı geçiyor. Rüzgarla veya bir çocuk sapanla kırdığında elektrik direğe akar, topraklama olmadığı zaman sonuç vahim!” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER