Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaMüslüm Kabadayı Özkucur'u Unutmadı!

Müslüm Kabadayı Özkucur’u Unutmadı!

Köy Enstitülü Öğretmenlerden Abdullah Özkucur’un vefatı dolayısıyla, yazar şair Müslüm Kabadayı, rahmetliyi anlattı.

Müslüm Kabadayı Cuma günü vefat eden ve Cumartesi günü toprağa verilen Abdullah Özkucur’u şöyle anlattı:

“Şair ve Köy Enstitülü eğitimcilerden olan Ali Yüce’nin deyişiyle “O kapatıl(a)amamış bir Köy Enstitülü’ydü. 1920 doğumlu Abdullah Özkucur Öğretmenimizi, 12 Ağustos 2022 Cuma günü Burhaniye’de kaybetmemizle, Köy Enstitülerinin en yaşlısı ve öncülerinden olan bir demokratik eğitim çınarımızın yıldızlara yolculuğa çıkmasıyla birlikte Köy Enstitüleri fiziken kapandı.

İlk ortak işimiz, 7 Mayıs 1994’te Antakya Kültür Merkezi’nde “Demokratik ve Laik Eğitim”le ilgili düzenlenen bir sempozyumdu. İki oturumdan oluşan sempozyumda Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Adil Türkoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Yard. Doç. Dr. Cevat Celep ve Müfettiş Osman Gençaslan aramızdaydılar. Eğit-Sen Hatay Şube Başkanı olarak iki oturumu da ben yönetmiştim. İlk oturumda Abdullah Özkucur Öğretmenimiz, Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü’nden anılarıyla süslediği konuşmasında Köy Enstitülerinin iş içinde insanı eğitme felsefesini anlattı.

Onu özlem ve saygıyla anarken, daha çok mücadele etmek ve üretmek için Abdullah Öğretmenimize söz veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER