Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiMustafa Sarıgül'den Seçim Yorumu

Mustafa Sarıgül’den Seçim Yorumu

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, seçim sürecini değerlendirdi. Devletin tüm imkanlarının bir partiye ve bir kişiye tahsis edildiği, gerçek dışı söylemlerle halkın yanıltıldığı bir seçim süreci yaşandığını kaydeden Sarıgül, “Milli iradeye zorla yön verilmeye çalışılmıştır. Bu adaletsiz seçim ortamında Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy büyük bir başarıdır” dedi.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan Sarıgül, seçimlere yönelik şu görüşlerini ifade etti:

“MİLLİ İRADEYE ZORLA YÖN VERİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR”

“Bu seçim eşit şartlar içinde yapılmamıştır, her şeyden önce bakanların aday yapılmasıyla birlikte kamu gücü seçim öncesinden başlayarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın lehine kullanılmıştır, gerçekten burada adalet hiç gözetilmeden milli iradeye yön verilmeye çalışılmıştır. Demirel, Özal, Ecevit döneminde 3 bakan görevini bırakır ve tarafsız bakanlar gelirdi. Bunlar; Adalet, Ulaştırma ve İçişleri Bakanıydı, dolayısıyla adil bir seçim olurdu. Burada milli iradeye zorla yön verilmeye çalışılmıştır, ‘bir oy fazla kazanmak için’ her yol mubah sayılmıştır, milletin imkanları kullanılmıştır, siyasi geleneğimizde olmayan yöntemlerin kullanılması demokrasimiz açısından da son derece kaygı vericidir.

(“Sayın Kılıçdaroğlu siz kaybetmediniz, biz kazandıramadık, yazıklar olsun bize” paylaşımı) Benim orada söylediğim mesajda biraz duygusal davranmış olabilirim, Sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl çalıştığını, nasıl mücadele verdiğini biliyorum ve o mesajı atmamış olsaydım birçok insan Sayın Kılıçdaroğlu’na haksızlık yapacaklardı, ben içimdeki hisleri söyledim; özellikle İstanbul mitingi olduğu zaman, öylesine önemli bir mitingde bile o mitingi bırakıp Erzincan’a gelmesi ve o mitingde muhteşem bir konuşma yapmasının hakkını teslim etmek istedim.

“BÜYÜK İFTİRALAR ATTILAR, SAHTE VİDEOLAR SAHTE AFİŞLER…”

O kadar olmayacak şeyler söylediler ki cevap vermek bile mümkün değildi, mesela “Sayın Kılıçdaroğlu gelince terör çoğalacak, SİHA’ların üretimi duracak” gibi. Bir dönem kaybetmenin telaşı içine girdiler ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylememiş olduğu sözleri söylenmiş gibi gösterdiler, büyük iftiralar attılar. Sahte videolarla, sahte afişlerle bir cumhurbaşkanına yakışmayacak şekilde meydanlarda o videoları oynatması, halkı bir telaşa sokması, siyasette böyle şey olmaz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER