Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Namluları Bize Çevirmiş Durumdalar”

“Namluları Bize Çevirmiş Durumdalar”

CHP’li Başkan Basus’tan Sert Açıklamalar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı JorjBasus, “İktidarın kendi elleriyle beslediği insanlar bugün namlularını bizlere çevirmiş durumdalar” dedi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Basus, Urfa Suruç’ta yaşanan terör saldırısının sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu söyledi.

Hatay’da CHP Kongre Süreci Başlıyor
Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olaylardan Ak Parti’nin oy devşirmeye çalıştığını ifade eden Basus, olası bir erken seçimin düşünülüp insanları korkutarak oy toplamanın hesaplarının yapıldığını kaydetti.20 Temmuz tarihinde CHP’nin Hatay’da kongre sürecine gireceğini belirten Başkan Basus, partililere çağrıda bulunup delege listesinin bugün itibariyle parti binasında askıda olacağını söyledi.
“AKP Oy Devşirmeye Çalışıyor!”
Gizli bir elin Türkiye’yi karıştırdığını ifade eden Basus, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Özellikli kanlı siyaseti devşirmeye çalışanlar var. Kandan insanları ürkütüp, korkutup oy çıkartmaya çalışan mevcut AKP hükümeti en büyük sorumludur. Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olaylarda Suriye’de yaşanan iç savaşın büyük etkileri var. İktidarın kendi elleriyle beslediği insanlar bugün namlularını bizlere çevirmiş durumdalar. Artık dünyada hiçbir şey birbirinden bağımsız gelişmiyor. Türkiye’de gergin ortamların oluşması bazılarının işine geliyor. Yine 3 yıldan bu yana süren Güneydoğu’da ki barış süreci gerginliği hat safhada arttırmıştır. Suruç’ta yaşanan saldırının sorumlusu IŞİD bahane edilerek Türkiye çapında bir operasyon düzenleniyor. IŞİD bombalandıktan sonra hemen ardından Kandil bombalandı. Güneydoğu’da gerilimi tırmandırıp savaş çağrısında bulunuyorlar. Bunların hepsi oy devşirmenin yollarıdır. Olası bir erken seçim düşünülüyor. Ak Parti hükümeti Türkiye’yi gergin bir ortamda erken seçime geçirip oy çıkartmanın hesaplarını yapıyor. Milliyetçi oylara yöneliyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu oyuna geleceğini düşünmüyorum. Biz bu ortamları daha önceleri de gördük. Ak Parti hükümetinin yüzü açığa çıkmış durumda. Türkiye’de kimin savaş kimin barış istediği ortada. CHP olarak bizler hükümetin bir an önce kurulmasından yanayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon hükümeti için 14 demokratik maddeyi kamuoyuna açıkladı. Kılıçdaroğlu, koalisyon hükümeti çabası içerisindedir. Ancak ne yazık ki Ak partililer koalisyona yanaşmayıp iç gerginlik ile oy devşirip tek başlarına iktidar olabilmenin hesaplarını yapıyor.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER