Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelNASA’ya canlı bağlantı yapıldı…

NASA’ya canlı bağlantı yapıldı…


“TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı” kapsamında desteklenen ‘İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği” İSTE’de hayata geçti.

 

İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) yürütücülüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile hazırlanan, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Bilim ve Sanat Merkezlerinin destekleri ile İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilen şenliğe; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Selim Matkap, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve gönüllü katılım gösterdi.

Her yaş grubundan katılımcının temel astronomi kavramları ve uzay teknolojisi konularında deneyim kazanmasını sağlayacak çok sayıda etkinlik, atölye, sergi, simülasyon, uzay küresi, yarışma, müzik dinletisi, bilimsel söyleşinin yanı sıra gökyüzü gözlemlerinden oluşan bilim şenliği, ilk gününde yoğun ilgi gördü.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli , bilim ve teknoloji içerikli projelere karşı büyük ilgi duyduklarının altını çizerek,” Bu proje Hatay’da TÜBİTAK tarafından desteklenen uzay konulu ilk teknoloji şenliği. İki gün boyunca bilimi doya doya yaşayacağız. Emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum” dedi.

“Korozyon doğal kaynakların ömrünü belirliyor”
Konuşmaların ardından son teknoloji ürünler ile NASA’ya canlı olarak bağlanıldı. Hatay’da ilk defa gerçekleştirilen İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği, 6 Ekim Cumartesi günü son bulacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER