Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağNATO Demek Düşman ve Bölünme Demektir

NATO Demek Düşman ve Bölünme Demektir

Selim Kamacı 10 Bin üyelik Samandağ Ziraat Odası Başkanı, Kamacı bir çiftçinin ayağına diken batsa en önce yetişenlerden, Kamacı çiftçinin zorda kaldığında onları her türlü mücadelesine yetişin bir başkandır. Kamacı aynı zamanda Samandağ ilçenin ve Ülkesinin sorunlarına karşı sorumlu davranan oda başkanlarından birisidir.

Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı ile “NATO’dan Çıkalım, Amerika Belasından Kurtulalım mı?” konulu bir röportaj yaptık.

Kamacı NATO’nun içinde kalmanın bölünmek olduğunu, NATO’nun içinde kalmanın komşularına karşı ihanet içinde olunduğunu, NATO’nun içinde kalarak ancak Atatürk Devrimlerine ihanet içinde olunacağını, bu anlamda başta Millet ve Cumhur ittifaklarına çağrı yaparak “NATO’dan çıkalım Amerikan belasından kurtulalım’ mücadelesine katılmalarını istedi.

Atatürk’ün Balkan Antantı  ve Sadabat Paktını hatırlatarak “Bizim yerimiz Avrasya yani komşularımızladır” diyerek, NATO’yu düşman cephesinde değerlendirdi.

SELİM KAMACI (SAMANDAĞ ZİRAAT ODASI BAŞKANI)

Bana göre Türkiye hiçbir zaman NATO’ya girmemeliydi, hani bizim bir atasözümüz vardır “yakındaki komşun, uzaktaki akrabandan evladır” denilir. Ta Altantik’ten gelecek ve Türkiye’yi ileri karakol yapacak? Sonra İncirlik üssü, Kürecik üssü gibi üslerin İsrail’in güvenliğini kurulması ne kadar yanlıştır. Türkiye’nin bir an önce bu beladan kurtulması, sıfır sorun ile Asya’ya yönelmesi, gerektiğini düşünüyorum. Örnek Çin büyük teknolojik atılımlar yapmıştır. Sanayi alanında büyük atılım yapmıştır. Çin gibi büyük bir ülkeye neden sırtımızı dönelim? Rusya ve Çin bizim dostumuzdur, bizim düşmanımız NATO içindeki Amerika ve batı ülkeleridir. Yıllardır ABD bizim içimizde Alevi- Sünni, Türk-Kürt olmadı sağcı-solcu ayrışmasını yaratan, Amerika’nın kendisidir. NATO ve ABD terör örgütlerine yıllardır silah veriyor ve vermeye devam etmektedir. Bizim bunlar dışında düşmanımız yoktur.

Ukranya ve Rusya Savaşını NATO Çıkarmıştır.

Bizim halkımızın anlaması gerektiğini düşünüyorum. Rusya ve Ukranya savaşını NATO ve ABD çıkarmıştır. Rusya NATO ve ABD’ye karşı savaşmaktadır. Amerika Türkiye’yi komşularımızla savaşması için zorlamaktadır, Amerika bütün varlığını başka ülkeleri işgal, olmadı silah satmak, olmada kültürlerini bozmak için çalışmaktadır. Türkiye’deki ABD’ye hizmet eden kanallar Türkiye’de kültürel yozlaşmaya hizmet etmektedir. ABD’ye rağmen rahmetli Ecevit ve Erbakan Kıbrıs’a çıkarma yaparak, Akdeniz’de sözü geçen bir ülke yapmışlardır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmasaydı, bu gün halimiz nasıl olurdu? Şimdi hemen yöneticilerimizin NATO’dan çıkma ve ABD ile ilişkilerini gözden geçirmesi, Rusya, İran,Irak, Suriye gibi bölge ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmesi, sağlamlaştırılması ve de Suriye ile 12 yıldır süren krizin ve düşmanlığın çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Türkiye NATO’ya Girmekle Uydusu ve Karakolu Haline Dönüştü.

NATO ve ABD ile ilişkilerimizde bizim Sanayi, Tarım gibi önemli sektörümüzü bu NATO ve ABD baltalamıştır. Amerika’nın içimizde beslemeleri yüzünden bir ihanet şebekesi yüzünden birçok kurumumuz olduğu yerde olamamıştır. Amerika gittiği ülkelerde madeni, petrol ve bütün kaynaklarını sömürdüğü gibi borçlandırır, bizim ülkemizde de bunu yapmıştır. Borçlandırdığı yetmezmiş gibi birde yaptırımlarla ezmeye çalışır, yetmez mi, daha ne kadar NATO ve ABD’nin yaptırımlarına boyun eğeceğiz? Rusya bizim ülkemizdeki kurduğu Demir Çelik Fabrikaları gibi sömürünün ötesinde üretim yapmaktadır. Rusya’nın ilişkileri sömürü amaçlı olmadığını görüyoruz. Bakın Rusya 12 yıldır Suriye’yi yalnız bırakmamış, dostluğunu sürdürmüş ve işgal edilmekten kurtarmıştır. Dolaysıyla Millet, Cumhur İttifakı olsun, diğer partiler olsun, bütün siyasi partilerimize sesleniyorum: Yeter artık bu Amerika’dan bizi kurtarın, bu düşmanın yaptıklarını saymakla biter mi? 12 Mart darbesi, 12 Eylül darbesi daha yakında yaptığı 2016 darbesi, FETÖ gibi PKK gibi terör örgütlerini finanse eden bir devletten bize ne hayır gelebilir? Bizim ülkemizde etkisini kırmak için Amerikan üslerini bizim ordumuza verilmesi gerekir.

Atatürk’ün İlkeleri Bizim Yolumuz Olmalıdır.

Rahmetle ve şükranla Büyük Atamızı anıyorum. Onun kurtardığı ve kurduğu ülkede yaşamaktan onur duyuyorum. Onun kurduğu fabrikaları satmakla bitiremeyen partiler yönetime gelmiştir. Atatürk döneminde nasıl kendi ayağımız üzerinde kalmayı becerdiysek, şimdi de olur. Atatürk komşularıyla ilişkileri en iyi şekilde olmasını vasiyet eylemiştir. Atatürk Balkan Paktı, Sadabat Paktını kurmuştur. Atatürk’ün kurduğu bu paktlar bizim nerede durmamız gerektiğini en iyi şekilde ifade etmektedir. Benim önerim, siyasi partilerimize ‘ben Atatürkçüyüm’ demekle olmuyor, Atatürk’ün ilkelerini, Atatürk’ün vasiyetini yerine getirebilecek politikalarını geliştirsinler. Güçlü bir Türkiye NATO içinde olmaz, NATO dışında olacaktır. Siyasilerimiz iki oy uğruna yeniden NATO’nun emrine girmekten vazgeçsin.

Ben Hatay’dan, Samandağ’dan Ülkemizin En Güneyinden Sesleniyorum.

NATO ve NATO’yu yöneten ülkelerin hepsinin emperyalist olduğunu görüyoruz. Bunların hepsi kan emici ve sömürgecidir. İngiltere, Fransa, Almanya, bize pek dost ülkeler değildir, bize dost gözü ile bakmazlar, NATO bu emperyalist ülkelerin kendi yararlarını korumaya başka ülkeleri sömürmeye ilişkin kurduğu örgüt NATO’dur. NATO Hiçbir zaman bizim gibi ülkeleri korumaya yönelik bir yapılanma değildir, ancak büyük emperyalist devletlerin çıkarlarını koruyan yapıdır. Bütün halkımız ve siyasi partilerimiz bilsin ki, NATO bir beladır, NATO sömürgecidir, bu prangadan kurtulmak için hep bir ağızdan ‘NATO’dan çıkalım’ sesini daha gür haykırmaya çağırıyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER