Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelNEBİH NAFİLE’DEN SAMANDAĞ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ SÖYLEŞİSİ…

NEBİH NAFİLE’DEN SAMANDAĞ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ SÖYLEŞİSİ…

 

Şair-ozan Nebih Nafile; okuma bilincini arttırmada etkili olan okullardaki söyleşilerine bu kez Hatay’ın Samandağ ilçesinde devam etti. Samandağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Kayıkçı’nın daveti ve öğretmen İbrahim Şahin organizasyonuyla okulun Kültür-Edebiyat Kulübü etkinliğinde okul öğrencileriyle buluşan Nebih Nafile; “Okullarda, evde, işyerinde ve yaşamımızın tüm alanlarında şiddete hayır. Sevgili öğrenciler, bugünkü söyleşimde oldukça heyecanlıyım. Ben de meslek lisesi mezunuyum. Aynı duyguları yaşıyoruz, bu yüzden sizi çok iyi anlıyor ve keyifli dakikalar geçirmenizi ümit ediyorum. Birbirinden çok değerli dostlarım var burada, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birazdan sizleri sürpriz bir isimle buluşturacağım. Bizleri diğer canlılardan ayıran tek şey düşünebilme yeteneğimizdir. Düşüncelerimizi ancak kitapların gücüyle güçlendirebiliriz.” Diyerek bu bölümde sazını çalıp bir türkü seslendirdi.

Hollanda’da yaşayan yazar Murat Tuncel’in “Yaşamımıza anlam veren güzel anlardır” sözüyle söyleşiye devam eden konuk şair Nebih Nafile, 21 Aralık 2012’de kaybettiğimiz Hataylı yazar Burhan Günel’i andı. Bu bölümde Nafile; Yarınlarda her biriniz bir başka dünya olacak çok değerli gençlerimiz, Burhan Günel Ağabeyimle birlikteliğimizde sürekli olarak gençlere “Günce yazın” tembihini yaptığını çok iyi hatırlıyorum. 55 kitabı olan bu değerimiz herhalde yanılıyor olamaz. Mutlaka bir bildiği vardır. Sizlerde lütfen günlük yazın, anılarınızı yazarak yarınlara biriktirin. Kim bilir belki bir gün o yazdıklarınız ayağa kalkar, birilerine ışık olur.

Yıllardır ara vermeden sanat ve edebiyat çalışmalarına devam eden Nebih Nafile etkinliğin son bölümünde öğrencilere kalem kâğıt kullandırtmadan hayallerinin öyküsünü yazdırtan bir çalışma yaptırdı ve kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER