Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelNebil Seyfettin'in “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası”na Yönelik Basın Toplantısında Flaş Açıklamalar

Nebil Seyfettin’in “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası”na Yönelik Basın Toplantısında Flaş Açıklamalar

Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin tarafından “Toplum Ağız ve Diş Haftası’ nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Seyfettin, toplantıda flaş açıklamalara yer verdi.

Nebil Seyfettin’in “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası”na Yönelik Basın Toplantısında Flaş Açıklamalar

Türkiye’de bilimsel diş hekimliğinin bu yıl 111. yıldönümü kutlanıyor. Her yıl kutlanan ‘Toplum Ağız ve Diş Haftası’na ilişkin basın toplantısı artoscasino düzenleyen Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, odanın da 33. kuruluş yıldönümünü birlikte kutlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Nebil Seyfettin’den “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” Bilgilendirmesi

“Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası”na ilişkin bilgilendirmede bulunan Seyfettin, “Türk Dişhekimleri Birliği ve Odaları tarafından toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı vermek, dikkat çekmek, doğru alışkanlıklar kazandırmak ve genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diş sağlığı konusunda izlenen politikaları değerlendirmek amacıyla “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Amacımıza ulaşabilmek adına, hafta boyunca tüm Odalarımızla birlikte, kamuoyu oluşturmak ve sesimizi yetkililere duyurabilmek için değişik etkinlikler düzenlemekteyiz.Türk Dişhekimleri Birliği ve Odaları, toplumun ve bireyin ağız diş sağlığının iyileştirilmesini ve nitelikli dişhekimliği hizmetinin sunulmasını amaç edinmiştir.Bu hedefe ulaşabilmek için de bilimsel temelli, kanıta dayalı ve koruyucu ağız diş sağlığına öncelik veren politikaları savunmaktadır.” ifadesinde bulundu.

“FDI 2020 Vizyonu Temel Hedefimizdir”

FDI 2020 Vizyonuna değinen Seyfettin, “Son yıllarda, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) öncülüğünde başlatılan ve İstanbul’da gerçekleştirilen FDI Kongresi’nde sonuç bildirgesi olarak imzalanıp deklare edilen FDI 2020 Vizyonu olan “Ağız sağlığı, genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır ve temel insan hakkıdır.” sloganını TDB ve Odalarımız en önemli temel hedef olarak görmeye devam ediyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ü diş hekimliğinin geleceği konusunda meslek örgütümüzle diyalog içinde olmaya çağırıyoruz. Halkımızın genel sağlığı ile birlikte ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi için koruyucu önleyici çalışmalar artırılarak tüm sağlık bileşenleri ile ortak çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Dünya konjonktürünün değişmekte olduğu bir dönemde çevremizdeki siyasi, sosyal ve ekonomik değişimin yarattığı sorunlar kaçınılmaz olarak ülkemize yansımaktadır.

Özellikle komşularımızdan gelen göç dalgası ülkemizi ve bizi hem ekonomik hem sosyokültürel olarak olumsuz etkilemektedir. Son dönemlerde ilimizde diş hekimi olduğunu iddia eden ve denetimsiz olarak çalışan Suriyeli göçmenlerin olması halkımızın ağız diş sağlığının yanı sıra genel sağlığını da tehdit eder boyuttadır. Göçmen olsun ya da olmasın diş hekimi olmadığı halde hasta ağzında çalışarak insan sağlığını tehdit eden kişilerle mücadele edilmesi gerektiği ve buna benzer sorunların bir an önce çözülmesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Diş Hekimi İstihdamını Engelleyen Yasal Düzenlemenin Kaldırılması Gerekiyor

“Ayrıca Dişhekimliği fakültelerinde ağız ve diş sağlığı hizmeti vermeye başlayan öğrencilerin ve doktora öğrencilerinin iş sağlığı güvencesine kavuşturulmasını sosyal devlet anlayışının gereği olarak görüyoruz.

Vakıf Üniversitelerinin hastane ve polikliniklerine tanınan sağlık hizmeti alımının, eşitlik ilkesi gereği ağız diş sağlığı hizmeti sunan tüm sağlık kuruluşlarına yaygınlaştırılmasını talep ediyoruz.

Muayenehane hekimliği yapan diş hekimlerinin, yanlarında diş hekimi istihdamını engelleyen yasal düzenlemelerin ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları hakkındaki yönetmeliğin yeniden yazım çalışmalarında meslek örgütü olarak mutlak surette içerisinde olup katkı sağlamamız kaçınılmazdır.

Birliğimiz ve Odalarımıza aidiyet duygusunun ve katılımın arttırılması için kamu çalışanlarımıza, ileri yaş Diş Hekimlerimize, öğrencilerimize ve genç mezunlarımıza yönelik birtakım çalışmalara ağırlık veriyoruz.” sözleri kaydedildi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER