Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıNecati Gündüz Hoca nın kaleminden TRUMP VS.

Necati Gündüz Hoca nın kaleminden TRUMP VS.

Necati Gündüz Hoca nın kaleminden

TRUMP VS.
Amerika’nın başkanlık seçimlerinde Malum paçavra medya, kankaları kudüs fatihi!! trump’u canla başla destekliyordu. Eh şimdi seçim sonuçları belli olduğuna ve trump kaybettiğine göre ağlama ritüellerine başlarlarmı bilmiyorum ama, bizim açımızdan trump ne ise biden de odur.

Aktörler değişebilir ama gaspçı ve katil amerika’nın politikaları değişmez. Özellikle Müslüman coğrafya da, Sonuna kadar gasp, sonuna kadar katliam, sonuna kadar işgal ve talan devam edecektir. Sözde Müslüman! Ama özde Amerikancı olan işbirlikçilerin aidiyetlerinin değişmemesi ve uyanmamaları durumunda bu çift taraflı hayasızlık ilelebet devam edecek gibi görünüyor.
Kudüs ün başkent yapıldığı günlere dönersek; ‘’ABD başkanı Donald Trump tarafından İsrail’in başkenti olarak tanınmasıyla birlikte konuyla ilgili birçok ülkeden farklı tepkiler ve uyarılar gelmişti. Aynı çukur medyaya göre, ‘’Bu karara ilişkin en sert, en ciddi ve en kararlı tepki Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından verilmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kudüs’ü ‘kırmızı çizgimiz’ diye tanımlamış ve ABD başkanının kararını tanımadığını açıklamıştır’’ bu sözleri alkışlayan ve sürmanşetten veren malum medya ile trump’un kazanması için hatimler indiren medya aynı medyadır. Bu sözlerle beraber ne sözler ne mektuplar ve ne hakaretler yuttuğumuzu bilmeyen yoktur sanırım. Hatta birkaç gün aramasa sesini özlediğimiz bile olurdu trump’un.
Yine o günlerde dışişleri bakanlığı dedi ki : “ABD Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Bu karar uluslararası hukuka ve ilgili BM Kararlarının açık bir ihlalidir. Zira, Kudüs’ün İsrail tarafından ilhakı uluslararası toplum ve BM tarafından reddedilmiştir. Filistin meselesinin ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi devamlılık içinde bir Filistin Devleti’nin vücut bulmasıyla çözülebileceği çeşitli BM kararlarıyla defalarca vurgulanmıştır. BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi ABD’nin bunu görmezden gelmesi kabul edilemez. Filistin’in bağımsızlığını kazanması tarihi, vicdani ve beşeri bir zorunluluktur. Türkiye bunun savunucusu olmaya devam edecektir. Dedi.
Aynı dışişleri bugün : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “ABD halkı kimi seçerse seçsin Türkiye olarak biz, ABD yönetimiyle yakın işbirliği içinde çalışmaya devam etmeye hazırız. Ülkemiz geçmişte hem Cumhuriyetçi, hem de Demokrat yönetimlerle müttefiklik ruhuyla uyumlu bir şekilde yakından çalışmıştır. Bu itibarla, bugün de ABD’yle köklü ilişkilerimizin, ABD Başkanı’nın siyasi kimliğinden bağımsız olarak gelişmeye devam edeceğine inanıyoruz. Mevcut bölgesel ve küresel konjonktür, ikili ilişkilerimizi daha da önemli kılmıştır.” Dedi.
Fikri olmayanların yönettiği ülkede, yönetilenlerin’de hiçbir şey bilmediği halde her şeyde fikir sahibi olması kaçınılmazdır. Böyle olunca da, tedavüle sokulduğu 2011 yılında 131 dolar olan 200 tl lik banknot’un, şimdilerde 23 dolar civarında olmasının ekonomimiz için ne kadar hızlı ve kötü bir gidiş olduğunu anlatamazsınız. Zaten onlar maaşlarını dolar ile almıyorlar dolayısı ile dolar 15 tl olsa onlar için farketmez. Tabi birde sivri zekaları yüzünden bu durumdan hiç etkilenmiyorlar. Çünkü onlar, mesela akaryakıt ne kadar zamlanırsa zamlansın hep 50 tl lik alır ve zammın üstesinden öyle gelirler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER