Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıNecati Gündüz Hoca Yazdı: "Ağlıyorlar Samimiyetsizlikten Uzak"

Necati Gündüz Hoca Yazdı: “Ağlıyorlar Samimiyetsizlikten Uzak”

Necati Gündüz Hoca’nın Kaleminden: Ağlıyorlar Samimiyetsizlikten Uzak

Olacağı tabi ki buydu. Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde gerçekleşen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslam’ın dışındaki ideolojilere, inançsızlığı pompalayan, ateizmi, deizmi, zerdüştlüğü pompalayan birtakım örgütlere, yapılara kaptırmayalım. Kaptırırsak bu bizim için çok büyük bir vebal olur” demişti. Gerçi o ağlamadan söyledi, çünkü aslında asla umurunda değil. Umurunda olsaydı şimdiye kadar gidenlere ağlayacağına gidiş sebeplerinin en büyük etkenlerinden birisinin kendisi olduğunu bilmeliydi. Aslında bilmiyor da değil ama emir ve dayatma yüksek yerden gelince ve yapması gerekenleri değilde emredilenleri yapması onun en büyük handikapı olagelmiştir. Hoş aslında demiştik ya hiç umurunda değil.
Bunu şurdan anlayabiliriz. Adam salya sümük ağlayan bedevi bozuntusu ile aynı kafada, allahın en büyük mucizesi kuran’ı bu durumda bile devre dışı bırakmaktan geri kalmıyor. Diyorki: Biz ne kadar din-i Mübin’i İslam’ın sahih kaynaklardan öğretilmesine gayret edersek ve öğrendiğimiz ilmi irşada dönüştürürsek her karış toprağında ilim fışkıran bu güzel beldeler, bu güzel şehirler inşallah daha güzel olacak. Bu güzellik, insanımızın üzerinde gözükecek, bu güzellik gençlerimizin üzerinde gözükecek. Bunda da hepimizin payı olacak” . Ne peygamber, ne kuran. ‘’sahih kaynak’’ yani hadis, yani akıl değil nakil dini. Yani kurana muhalif olarak ve kuranı hiçe sayarak. Kuran’ın bu konudaki mesajları nın ne kadar çarpıcı olduğunu bildiği halde.
Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz Allah’ın ayetleridir. Allah’tan ve ayetlerinden başka hangi HADİSE inanıyorlar? (Casiye Sures, 6) – Artık bundan sonra hangi HADİSE (söze) inanırlar? (Mürselat Suresi, 50) – İnsanlardan bazısı var ki, halkı bilgisizce Allah’ın yolundan saptırmak ve onu hafife almak için temelsiz HADİSLERE sarılırlar. Onlar için aşağılayıcı bir azap vardır. (Lokman Suresi, 6) – Onların sana getirdikleri hiç bir örnek yoktur ki, biz (ona karşı) sana gerçeği ve en güzel yorumu (ahsena tefsir) getirmiş olmayalım. (Furkan Suresi, 33)- Andolsun, size (bütün durumlarınızı kapsayan) zikrinizin içinde bulunduğu bir Kitap indirdik. Yine de akıllanmayacak mısınız? (Enbiya Suresi, 10)- Andolsun, biz bu Kur’an’da insanlar için her örneği gösterdik… (Rum Suresi, 58).. ve bütün kuran düşmanlarının en nefret ettiği ayet: Ve şüphesiz o (Kur’an), senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz (Kuran’dan) sorulacaksınız. (Zuhruf Suresi, 44) ve son olarak: Allah, Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz.” (Kehf suresi 26)
Gelelim ne idüğü belirsiz bedevi bozuntusuna, yotube da salya sümük ağlıyor, ateist ve deist yotuberların kendisinden fazla takip edeni beğeneni varmış diye. Bak sümüklü bedevi efendi, hoca Efendiniz terör örgütü lideri (fetö) de sürekli salya sümük ağlıyordu. sizde onun yolundan gidiyorsunuz. Onun ağlayarak yaptığı ticaret ile sizin yaptığınız ticaret aynı… felsefe, tıp, matematik astronomi, ilahiyat, psikoloji, fizik, kimya ve müziğe kadar pek çok bilim dalında eser yazan Arap bilim insanı, EL KİNDİ derki; bir şeyin ticaretini yapan onu satar ve sattığı artık onun değildir. Sizde dini sermaye yapıp sata sata sermayesiz yani dinsiz kaldınız.
gerçekten ne ayaksınız anlamadık gitti. İnsanlar çöpten yemek topluyor umurunuzda olmuyor. Asgari ücretli perişan halde açlık sınırının da altında, umurunuzda olmuyor. Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor umurunuzda olmuyor. Çiftçinin traktörü hacizli umurunuzda değil. Gençler işsiz intihar ediyor umurunuzda değil. Boşanmalar,hacizler,tecavüzler, cinayetler, insanları perişan etmiş, umurunuzda değil. Yüzde 99 u Müslüman ülkemiz organize işlenen suçlar listesinde Avrupa’da 1. dünya genelinde 12. sırada yer aldı, umurunuzda değil. Evrensel ve ahlaki değerler açısından suç sayılan Hırsızlık, yalan, yolsuzluk, kadın cinayetleri, mafya liderleri ve çeteleri , uyuşturucu ticareti, adam kayırma vb. olayları hakkında söyleyecek bir sözünüz olmadığı gibi, dinin farzlarındanmış gibi hoş gördünüz görmezden geldiniz umurunuzda olmadı.
Bütün bunların islamiyetle yanyana olmasından rahatsız olup farklı fikir ve inançlara yönelen gençler için salya sümük ağlıyorsunuz. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Sizin gibilere bakıp ta sizden soğumamak kaçmamak mümkünmü? Allah sizi yaptıklarınız ve yapmanız gerekenleri yapmadıklarınızla haşretsin, o gün yakındır. Siz ki 15 yaşında 17 yaşında inanç değiştirenlere çocuk diyorsunuz ama alçak ça 6, 9, 10 yaşındaki kızların evlenebileceğini savunuyorsunuz. Sizin yatacak yeriniz yok, çünkü sizin ağlamanız din için veya gençler için değil, sizin ağlamanız müşteriniz azalıyor onun içindir. Size Müslüman denmez islama hakaret olur. Çünkü siz mantar gibi bitmeden önce kimse ateist, deist falan olmuyordu. Siz samimi Müslüman olsaydınız Allah tan korkardınız. başta hırsızlık ve israf olmak üzere hergün ülkede işlenen hak hukuk cinayetlerini, hutbelerinizde toplantılarınızda dile getirir bunların islamla bağdaşamayacağını söylerdiniz.
Başardığınız bir şey var, dini saça, tüye, kıla, sakala, bıyığa, giyime, kuşama, bağladınız, dinde yeri olmadığı halde. Tarikata cemaate vb mensup olmayanı Müslüman saymadınız. Hırsınız ve kininiz de bitmiyor. Allah şefkatli rahman rahim diyorsunuz, ama sizin tek yaydığınız nefret, kafa kesme vb. edermi bilmem ama, yine de Allah sizi ıslah etsin.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER