Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıNecati Gündüz yazdı:"SÖMÜRÜ."

Necati Gündüz yazdı:”SÖMÜRÜ.”

 

Necati Gündüz Hoca yazdı

 

SÖMÜRÜ.

İslam aleminde bulunan ve kuran dışı hezeyanlarını din diye dayatan, aynı mezhepten olsa bile farklı meşrepten olanı tekfir eden, düşman gören, tarikat ve cemaatlerin hepsi, islamın değersizleştirilmesi, ortadan kaldırılması, bölünüp parçalanması için uğraşan, bu yönde planlanmış bütün projelerin, sistemlerin, kulu ve maşalarıdır.

Müslümanlar; Yazdıkları hadislerle Kur’anın hükümlerine kendilerine göre uyduran, böylece Peygamberin  islamını ortadan kaldıran, Buhari, Müslim , Tirmizi , Ebu Davut , İbni Mace, Gazali gibi  hadis yazarlarının,  iran , özbekistan , Afganistan gibi ülkelerden  gelmelerini sorgulamadığı ve bu kişilerin gerçek kimliklerini araştırmadığı müddetçe, dünya silah sanayisinin ürettiği silahların yüzde 55 ini satın almaya devam edip birbirini öldürmeye devam edecek ve asla içinde bulunduğu kan revan ve acılardan kendini kurtaramayacaktır. Ve saf halkın omuzlarında yükselen, tarikat ve cemaatlerin bir eli yağda bir eli balda milyarlık araç ve malikanelerindeki yaşamı daha da katlanarak devam edecektir. Siyasal iktidarların bunların oy potansiyelinden ve toplantılarında cahil müritlerine pompaladıkları yalan yanlış siyasi yönlendirmelerinden yararlanmaları ve bu yüzden onlara dokunmamaları onların istedikleri gibi at oynatmalarının yegane sebebidir.

En azılı ve acımasız sömürü türü, din sömürüsüdür. Çünkü bu sömürü türü, insanın hem aklını hem inancını hem ahiretini hemde parasını sömürmektedir. Dolayısı ile en vahşi emperyalizmden de pespaye ve acımasız bir sömürü türüdür. Dikkat ederseniz göreceksiniz ki dine dayalı yönetim şekli ile yönetilen aşağı yukarı bütün islam ülkelerinin en büyük dostları aynı inançtan olmamalarına rağmen emperyalist ülkeler olagelmiştir. Aynı mezhepten olmalarına rağmen farklı meşrepten olanı tekfir eden zihniyet aynı inançtan olmayan güçlerle kanka oluyor.  Çünkü ikisi aynı kaynaktan beslenmektedir, sömürüden.

Ülkemiz; ulusun, egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı devlet biçimi İle yönetildiği müddetçe bu tür tehlikeler hiç bu kadar ayyuka çıkmamıştı. Ülke insanının nedeni hepimizce bilinen ve çoğunlukla yukarıda söylediğimiz insanın aklının  sömürülmesi pratiği sonucu 70 yıldır sağcı politikalar ve politikacılarla yönetildi durdu. Türk milleti zekidir diyen mustafa kemal Atatürk’ün iltifatına rağmen bir türlü akıllı olup hem sağı hemde solu bu ülkeye hizmet için yarıştıramadı gitti. Bunun neticesinde özellikle son yirmi yıldır özellikle orduya ve devletin temel taşı kurumlarına yapılan kumpas ve saldırılar sonucu yukarıda sözünü ettiğimiz sömürü düzencileri azdıkça azdı ve şimdilerde başta Atatürk olmak üzere bütün cumhuriyet değerlerine aymazca bir saldırı halindeler. Hatta sözüm ona bir cami çalışanı (imam değil, imamın ayakkabı kiri olamaz) milyonlarca Atatürk hayranı ve sevenini kendi sıfatına benzeterek hakaret etmiştir. Aldığı her maaşın her kuruşu  kendine ve yedirdiği herkese haram zıkkım olsun inşallah.

Biri demişki dışarıya beyin göçü var, eee ne yapsınlar? biri Amerikaya gitti Nobel aldı, biri  almanya ya gitti aşı buldu, biri Belçika ya gitti bakan oldu bu beyinler. Burada kalsalardı muhtemelen ya hırsız bir siyasetçi yada imam falan olurlardı.

Bu ülkenin güçlü ve saygın bir devlet olması için Atatürk ve cumhuriyet ilkelerine sarılması şarttır. Müslüman olabilmek içinde tarikatlara değil kur’an a sarılmaları lazımdır.

Zaman bozulduğu zaman, alçaklar efendi olur. Hz. Ali (kv)

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER