Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiNiğde'de 5.3 Büyüklüğünde Deprem!

Niğde’de 5.3 Büyüklüğünde Deprem!

AFAD, Niğde’nin Bor ilçesinde saat 13.27’de Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD verilerine göre, büyüklüğü 5.3 olan depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.

Adana, Konya ve çevre illerden de hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açıp açmadığının tespiti için çalışma başlatıldı.

İlk bilgilere göre çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenildi.

03

KANDİLLİ’DEN AÇIKLAMA

Kandilli ise Niğde Bor merkezli depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıklarken, derinliğini de 5 km olarak duyurdu.

04

AFAD’DAN DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD Bakanı Yunus Sezer, “Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27’de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

05

‘BAĞIMSIZ BİR DEPREM’

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise, depremin Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerle karşılaştırarak “Bunu bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

FUAT OKTAY’DAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Niğde’nin Bor ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “Ekiplerimiz sahada, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Şu an için olumsuz bir durum bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bor merkezli depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Fuat Oktay, “Ekiplerimiz sahada, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Şu an için olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.” ifadelerine yer verdi.

VALİ KOÇ: 85 EV KONTROL EDİLDİ, CİDDİ HASAR YOK

Niğde Valisi Mustafa Koç, 5.3’lük depremin ardından merkez noktası Obruk köyünde incelemelerde bulundu.

Vali Koç, “Saat 13.30 civarında Obruk köyünde depremi yaşadık. Akşam da deprem yaşadığımızdan ekiplerimiz saha çalışması yapıyordu, bölgedelerdi. Bütün arkadaşlarımız geldi. Bu köyümüz 400 haneden oluşuyor, 1000 kişi yaşıyor. Yapılan tespitlerde 85 evimiz kontrol edildi. Çok ciddi hasar görülmedi. Sıva çatlakları bulunuyor. Çok ciddi hasar gözükmüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerimiz, son haneyi kontrol edip çalışmayı bitirene kadar burada olacaklar. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER