Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberNihayet Gidiyorlar...

Nihayet Gidiyorlar…

Suriye‘nin İdlib kentinde Türk askerlerine yönelik düzenlenen hain saldırıdan sonra Türkiye’nin uygulamaya başlayacağını ilan ettiği “açık kapı” politikası sonuç vermeye başladı. Kararı öğrenen Suriyeliler, sınır kapılarına doğru hareketlenmeye başladı.

Nihayet Gidiyorlar

Türkiye’nin en sahil kentleri ve Edirne’yi kullanarak Türkiye’yi terketmeyi düşünen Suriyeliler yurdun her tarafından bu bölgelere ulaşmaya çalışıyor. Bulabildikleri her türlü araçla bir an önce Avrupa’ya kaçmak için yollara düşen Suriyeliler, “Türkiye’de geçinemiyoruz, o yüzden Avrupa’ya kaçıyoruz” diyor.

Suriyeliler Gider Ayak Nankörlük Yapıyor

Suriyelilerin bu hareketi ise başta Hatay olmak üzere yurdun dört bir yanından sevinçle karşılandı. Ancak, başta Yunanistan olmak üzere sınır komşularımızın kapılarını kapatması karşısında şaşkına dönen Suriyelilerin ne yapacakları merakla bekleniyor.

Öte yandan kararı öğrenen Avrupa ülkeleri, Türkiye’ye baskı yaparak kararını gözden geçirmesini istiyor. Bu gelişme karşısında Türkiye’nin “açık kapı” politikasında sürdürüp sürdürmeyeceği merak ediliyor.

Vatandaşlar açık kapı politikasındaki kararlılığın devam etmesini ve bir an önce “geçim sıkıntısı yaşadıklarını” iddia eden Suriyelilerin Türkiye’yi terketmesini istiyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER